Decor News
Image default
Παιδικό

Παιδικό δωμάτιο: 5 ιδέες για ονειρικό ταβάνι

Το παιδικό δωμάτιο, ο προσωπικός χώρος του παιδιού, χρειάζεται μεράκι, δημιουργία και φαντασία. 

Ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα λευκά ταβάνια που προσδίδουν φως και ύψος στο παιδικό δωμάτιο μεν, καταντούν κοινότυπα και βαρετά δε, έρχονται τα ταβάνια με ζωγραφιές, σχήματα και ξεδιπλωμένες ”ιστορίες”.

Από την βρεφική ηλικία μπορείτε να ξεκινήσετε με μια ταπετσαρία ταβανιού που εφάπτεται σε πολλά στυλ και ταυτόχρονα και στα δυο φύλλα, ώστε να μη χρειαστεί να παιδευτείτε. Είναι η ηλικία που τα παιδιά δεν μπορούν να πουν ακόμη την προτίμησή τους στην απεικόνιση, οπότε η θεματική εναπόκειται σε εσάς.

Ουρανός, ουράνιο τόξο, αστερισμοί, πλανήτες κλπ., είναι μερικές από τις θεματικές που μπορούν να επιλεγούν κατά τα πρώτα χρόνια του παιδιού. Στη συνέχεια, το ταβάνι μπορεί να μετατραπεί σε ζούγκλα με τα αγαπημένα ζωάκια και τις προτιμήσεις του παιδιού. Καράβια, θάλασσα, το αγαπημένο του παιδικό ή αγαπημένος ήρωας, όλα σιγά σιγά έρχονται στο γούστο του.

Αφού λοιπόν επιλεγεί η εικόνα, σειρά έχει το υπόλοιπο δωμάτιο. Τ’ αντικείμενα και η διακόσμηση χρειάζεται να είναι στο ίδιο ύφος για να συμπληρώνουν το κονσεπτικό παιδικό δωμάτιο.

Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση με 5 ιδέες θεαματικών ταβανιών

1.Ουρανός – Σύννεφα

2.  Star Wars

3.  Stripes

4.  Χάρτης και πυξίδα

 

5. Μοτίβο με λουλούδια

Οι 5 αυτές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο, είναι η έναρξη του νήματος και τα βασικά μοτίβα πάνω στα οποία μπορούν να παίξουν οι διακοσμήσεις και οι θεματικές. Θυμηθείτε ότι, το ταβάνι είναι αυτό το οποίο κοιτούν τα παιδιά όταν ξαπλώνουν.

Αυτό που κοιτούν λίγο πριν ονειρευτούν. Ας τους το διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταξιδεύουν σε μέρη και τόπους μαγικούς, φτιάχνοντας τα δικά τους, μοναδικά όνειρα, καθώς και τις αναμνήσεις, οι οποίες ξεπηδούν από το δωμάτιο.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Παζλ δαπέδου

DecorNews

Σπίτι -παιδότοπος για μωρά ως 9 μηνών

DecorNews

3 συμβουλές για ονειρικό και λειτουργικό παιδικό δωμάτιο

DecorNews