Decor News
Image default
Παιδικό

Μινιμαλιστικό παιδικό δωμάτιο: Πώς να το πετύχεις

Ο χώρος των μικρών μας είναι μοναδικός και συνήθως γεμάτο πράγματα. Το παιδικό δωμάτιο ασφυκτιά αμέσως μόλις γεννηθεί το μωράκι μας.

Τα πρώτα είδη, τα ρουχαλάκια, οι κούνιες, τα λίκνα, τα ριλάξ, οι αλλαξιέρες, τις περισσότερες φορές γεμίζουν από μόνα τους ένα παιδικό δωμάτιο, χωρίς καν να έχουμε βάλει τα παιδικά διακοσμητικά.

Όταν το παιδί, φτάσει αισίως στους 6 και πάνω μήνες, είναι η περίοδος που αλλάζουν πολλές συνήθειές του. Γιατί λοιπόν όχι και το δωμάτιο;

Κόντρα στην παραδοσιακή διαμόρφωση και διακόσμηση παιδικών δωματίων, που θέλει πάρα πολλά χρώματα ή συνδυασμούς χρωμάτων, ας επιλέξουμε τον μινιμαλισμό. Αυτόν που έχει παιχνίδια, διασκέδαση και ταυτόχρονα χαλάρωση για το παιδί. Αυτό επιτυγχάνεται διαλέγοντας τα κατάλληλα είδη και τις απαραίτητες χρωματικές παλέτες.

Η αρμονία στο χρώμα

Εννοείται ότι το ζεστό σαμπανιζέ, το απαλό σάπιο μήλο, η μόκα που ροζίζει, οι λευκές πινελιές και το μεντί, είναι αυτά τα χρώματα που ηρεμούν το μάτι και την ψυχολογία. Με τι μπορούμε να ‘’ντύσουμε’’ το παιδικό δωμάτιο, έτσι ώστε να είναι και λειτουργικό και μινιμαλιστικό.

Ας ξεκινήσουμε με το λίκνο και την κούνια. Το ψάθινο λίκνο με λευκό στρώμα και κάλυμμα, σε συνδυασμό με την κούνια από ξύλο σημύδας, δίνουν ένα αισθητικά ήρεμο και φυσικό αποτέλεσμα.

Rattan Λίκνο Childhome

Κούνια TROLL NURSERY Basic Lux Natural

Συνεχίζουμε με τα έπιπλα αποθήκευσης. Οι ξύλινες συρταριέρες ή εκείνες που έχουν ξύλινα στοιχεία, είναι ένα έπιπλο που ολοκληρώνει πολύ όμορφα τον γαλήνιο και ασφαλή χώρου του παιδιού. Διαλέξτε εσείς τα ράφια που θέλετε ή τον αριθμό των συρταριών.

Συρταριέρα MAMMEN

Ο παιχνιδότοπος

Το μέρος στο παιδικό δωμάτιο που τα παιδιά θα παίζουν, θα μπουσουλάνε, θα περπατάνε και θα ευχαριστιούνται. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλος, χρειάζεται μια σκηνή, ένα χαλί και παιχνίδια ανάλογα την ηλικία.

Ινδιάνικη Σκηνή Kids Concept Off White

 

Σχετικές αναρτήσεις

PaidiStore: Ο μαγικός κόσμος των παιδιών

DecorNews

Παιδικό δωμάτιο: 5 ιδέες για ονειρικό ταβάνι

DecorNews

Παζλ δαπέδου

DecorNews