Decor News
Image default
Παιδικό

Εφηβικό δωμάτιο: Δημιουργική διακόσμηση

Η μετάβαση από ένα παιδικό σε εφηβικό δωμάτιο πολλές φορές παιδεύει το μυαλό μας, μιας και δεν ξέρουμε πως ακριβώς να κινηθούμε στη διακόσμησή του.

Υπάρχουν κάποια hints που τα παιδιά-έφηβοι μπορεί να μας δώσουν και να τα αξιοποιθήσουμε στη διαμόρφωση του χώρου. Αυτά μπορεί να είναι η εκάστοτε δραστηριότητα που κάνουν τη δεδομένη στιγμή, ένα πάθος τους, κάτι που τους αρέσει πολύ και εν τέλει μπορει, – γιατί όχι; – να μπει στο εφηβικό δωμάτιο.

Ποδήλατο – πατίνι

Δυο δραστηριότητες – μέσα μετακίνησης, που μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν σαν διακόσμηση δωματίου. Ξεκινώντας τις πιο ελεύθερες βόλτες τους, οι νέοι ζητούν ποδήλατο ή πατίνι και αφιερώνουν τ’ απογεύματα μετά το σχολείο, τα σκ ή τις ελεύθερες μέρες τους στις βόλτες με αυτά. Γιατί λοιπόν να μην τα τοποθετήσουμε εντός του δωματίου τους; Με ειδικούς υποδοχείς στον τοίχο, τόσο το πατίνι όσο και το ποδήλατο, μπορούν να τοποθετηθούν και να στολιστούν με ζεστού χρώματος λαμπάκια και διακριτικού φωτισμού.

Κολάζ φωτογραφιών – ταξιδιωτικοί προορισμοί

Επίσης μια ιδέα που ταιριάζει απόλυτα στο εφηβικό δωμάτιο τόσο στους νέους όσο και στις νέες. Είναι μια επιλογή που δεν περιορίζει, τουναντίον διεγείρει τη δημιουργική πλευρά του εφήβου και το αφήνει να δημιουργήσει το δικό του κολάζ από φωτογραφίες ή ταξιδιωτικούς προορισμούς, τους οποίους στη συνέχεια θα ονειρεύεται να πραγματοποιήσει. Η φωτογραφία και εν γένει η εικόνα, κρατά τις αναμνήσεις ζωντανές και σε κάνει να θέλεις να δημιουργήσεις περισσότερες.

Πως;

Χρησιμοποιώντας ειδικό διακοσμητικό τοποθέτησης – κρεμάσματος φωτογραφιών. Ο παλιός τρόπος που απλώς κολλούσες φωτογραφίες στον τοίχο έχει ξεπεραστεί, καθώς τα νέα διακοσμητικά δεν χαλούν καθόλου το σημείο στο οποίο τοποθετούνται.

 

Δυο έξυπνες ιδέες, που προσδίδουν στο εφηβικό δωμάτιο τη νότα που επιθυμεί το κάθε παιδί, κάνοντάς το να ανυπομονεί να το διακοσμήσει μαζί σας.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

PaidiStore: Ο μαγικός κόσμος των παιδιών

DecorNews

4 ονειρικά παιδικά δωμάτια διάσημων Ελληνίδων μαμάδων

DecorNews

Μινιμαλιστικό παιδικό δωμάτιο: Πώς να το πετύχεις

DecorNews