Decor News
Image default
DIY

Κηροπήγιο από μπουκάλι ποτού. Γίνεται;

Εκεί που νομίζεις ότι οι ιδέες για κηροπήγιο στέρεψαν, στο Decornews πάντα θα υπάρχει μια ακόμη.

Την επόμενη φορά που θα τελειώσει το μπουκάλι με το τζιν, το ουίσκι ή το ρούμι σπίτι σου – και τώρα με την καραντίνα το πιθανότερο είναι να τελειώσει συντομότερα απ’ ό,τι συνήθως – , μην το πετάξεις. Θα το χρησιμοποιήσουμε ως βάση κεριού ή αλλιώς κηροπήγιο.

Περνώντας στο επόμενο επίπεδο διακόσμησης, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε το fun και all – catchy στοιχείο των μπουκαλιών ποτού ως κηροπήγιο. Μπουκάλια όλων των ειδών, μεγάλα, μικρά, πλατιά, τετραγωνισμένα ή κυλινδρικά, το μόνο που χρειάζεται να διαθέτουν είναι ένα στόμιο που θα χωράει μακρόστενο κερί.

Και ας μη γελιόμαστε, τα περισσότερα χωράνε το κλασικό λευκό κερί. Η διακόσμηση φυσικά ποικίλει. Αναλόγως το ύφος του χώρου. Βασικοί και καλαίσθητοι συνδυασμοί που τραβάνε το βλέμμα είναι οι εξής:

Σε ξύλινη βάση

Αποπνέοντας ηρεμία στον χώρο, τα μπουκάλια ποτού τοποθετημένα σε ξύλινη βάση, είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να συνδυαστεί σε χώρους με κυριαρχία λευκού, ξύλου ή μαύρων στοιχείων εμπλεκόμενων με λευκό. Τα μπουκάλια γυάλινη διαφανή απόχρωση αφήνουν ‘’ήσυχη’’ τη διακόσμηση, χωρίς να φλυαρούν.

Σε γυάλινο δίσκο

Μια ακόμη επιλογή είναι ο γυάλινος δίσκος. Εκεί, εκτός από διαφανή μπουκάλια, μπορούν να μπουν και αυτά με χρωματισμένο γυαλί, όπως καφέ, ή σκούρο κυπαρισσί. Ο χώρος αμέσως γίνεται rustic. Αν το σπίτι διαθέτει και τζάκι, σε ένα τραπέζι δίπλα στην εστία, είναι η ιδανική τοποθέτηση.

Στην τραπεζαρία ή το τραπέζι του σαλονιού

Κατά μόνας, χωρίς συνοδεία δίσκου αυτή τη φορά. Επιλέγοντας δύο ή τρία μπουκάλια – εδώ μπορούμε να παίξουμε με διαφανές γυαλί ή μαύρο – , τα τοποθετούμε σε σειρά ή ένα μπρος ένα πίσω και σχηματίζουμε μια γωνιά όπου θ’ ανάψουμε τα κεριά μας.

Το κηροπήγιο – μπουκάλι ποτού ως επιλογή είναι μια ασφαλής και πρωτότυπη λύση που μπορεί να συνδυαστεί σε πολλά είδη διακόσμησης, ανάλογα το ύφος και την αισθητική. Τολμήστε το και την επόμενη φορά αντί για ανακύκλωση, κρατήστε το μπουκάλι για χρήση!

Σχετικές αναρτήσεις

Δεν έχεις τζάκι; Να που θα κρεμάσεις τις Χριστουγεννιάτικες κάλτσες!

DecorNews

Πως να κάνετε τις φωτογραφίες σας έργο τέχνης

Decor News

Οργάνωσε σωστά το ψυγείο σου και εξοικονόμησε χώρο

DecorNews