Decor News
Image default
NEWS

Το πρώτο πολυώροφο skatepark ανοίγει στο Folkestone

Το πρώτο πολυώροφο skatepark έρχεται στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, τρία skateparks είναι τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο στο F51, ένα νέο αξιοθέατο στο Κεντ της Αγγλίας, σχεδιασμένο από το Hollaway Studio.

Tο κτίριο, το οποίο λέγεται ότι είναι το πρώτο πολυώροφο skatepark στον κόσμο, βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Folkestone στο Κεντ. Παρά το γεγονός ότι είναι υπερυψωμένο από το έδαφος, οι τρεις όροφοι του παρέχουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για skateboarders και αναβάτες BMX. Το κτίριο περιλαμβάνει επίσης έναν τοίχο αναρρίχησης ύψους 15 μέτρων, ένα ρινγκ πυγμαχίας και μια καφετέρια στο ισόγειο.

skatepark

«Το F51 έχει να κάνει με τους νέους, έχει να κάνει με την αναγέννηση μιας πόλης για την επόμενη γενιά», δήλωσε ο αρχιτέκτονας Guy Hollaway, ιδρυτής του Hollaway Studio. «Κανονικά δεν θα περίμενε κανείς ένα skatepark να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Κανονικά θα ήταν εκτός πόλης και δεν θα αποτελούσε μέρος της κοινότητας, ενώ αυτό ενθαρρύνει πραγματικά τους νέους να έρθουν και να τους πούμε “είστε ο πιο σημαντικός πελάτης στην πόλη, επειδή είστε το μέλλον”», πρόσθεσε.

Με πρόσοψη από θρυμματισμένο μεταλλικό πλέγμα, το κτίριο στενεύει προς τα πάνω για να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του.

«Φαίνεται μικρότερο από ό,τι είναι, επειδή έχει πολύ λίγα παράθυρα και αυτή την καμπυλωτή άκρη που σημαίνει ότι δεν βλέπεις ποτέ το τέλος του κτιρίου», δήλωσε ο Hollaway.

skatepark

Ο πρώτος όροφος είναι γνωστός ως «Bowl Floor». Περιέχει μια πίστα τύπου που θυμίζει πισίνα με βάθος 2,65 μέτρα και μια ρηχότερη πίστα 1,8 μέτρων.

Ο δεύτερος όροφος, που ονομάζεται «Street Floor», έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζει με ένα τυπικό τοπίο πόλης, με κλίσεις, σκάλες, κιγκλιδώματα και περβάζια. Δημιουργήθηκε με γνώμονα τους αρχάριους και έχει επιφάνεια από κόντρα πλακέ.

Το «Flow Floor», που βρίσκεται στον τρίτο όροφο, είναι επίσης διαμορφωμένο από κόντρα πλακέ. Εδώ, το δάπεδο ενσωματώνει γωνιακές λεκάνες, καταρράκτες, ένα ηφαίστειο και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά.

Για να διασφαλίσει ότι οι πίστες θα είναι τόσο συναρπαστικές όσο και προσιτές σε έμπειρους skater αλλά και σε αρχάριους, το αρχιτεκτονικό γραφείο επιστράτευσε τους ειδικούς των skateparks Maverick Skateparks και Cambian Action για τον σχεδιασμό και την κατασκευή.

Σχετικές αναρτήσεις

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα πάρετε το voucher

DecorNews

Cavalli: Ανακοίνωσε τη δημιουργία μνημιακού πύργου στο Ντουμπάι

Decor News

Η Εθνική Πινακοθήκη θα γιορτάσει 200 χρόνια με μια υπέροχη ανακαίνιση

DecorNews