Decor News
Image default
NEWS

Η οικία του συνιδρυτή της εφαρμογής Calm, Michael Acton Smith

Κάποιοι ίσως να γνωρίζετε ήδη την εφαρμογή Calm, εκείνη που έχει αμέτρητα features χαλάρωσης, διαλογισμού, βελτίωσης ύπνου και ψυχολογίας. Ο συνιδρυτής της λοιπόν είναι ο Michael Acton Smith.

Πως να είναι άραγε ο συνιδρυτής του Calm ως άνθρωπος και πως αυτό αποτυπώνεται στο σπίτι του; Να είναι το ίδιο χαλαρωτικό και ήρεμο όσο τα vibes που περνά μέσα από την εφαρμογή ή μπορεί να είναι το εντελώς αντίθετο;

Ας δούμε παρακάτω

Το πρώτο κομψοτέχνημα που έλκει την προσοχή είναι η νέον επιγραφή ”You are here” που υπάρχει κρεμασμένη στον τοίχο και μάλιστα προέρχεται από την καλλιτεχνική γραφή του ίδιου του Michael Acton Smith. Το You are Here μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ”μάντρα”, όπως λέμε στη γιόγκα, η επανάληψη μιας σημαντικής φράσης. Εδώ συγκεκριμένα, προσφέρει άνεση και οικειότητα.

Απ’ τα πιο σημαντικά στοιχεία του σπιτιού είναι η εφαρμογή του μπλε χρώματος σε αυτό. Κατά το μπλε της εφαρμογής (μπλε απόχρωση έχει το εικονίδιο του Calm), εμπλουτίστηκε και η οικία, προσφέροντας την αίσθηση της απλότητας, της γαλήνης, της ηρεμίας αλλά και της έντασης με τις διαβαθμίσεις του μπλε, όπου χρειάζεται.

Η πρόκληση της Sacha – ιδιοκτήτρια της εταιρείας Honeybee Interiors, ήταν να μαλακώσει το σπίτι με πιο ζεστές αποχρώσεις από τερακότα και πέτρα, καθώς και μια παλέτα φυσικών υλικών που περιλαμβάνει ζεστά ξύλα και rattan.

Η βιβλιοθήκη μήκους δέκα μέτρων στο σαλόνι ήταν ίσως το μεγαλύτερο ειδικά σχεδιασμένο κομμάτι που δημιούργησε η Sacha για το ρετιρέ, αλλά εξίσου σημαντική ήταν η προσοχή της στην αίσθηση του σπιτιού. Βασισμένη με στην πίστη του Μιχαήλ στις θετικές δυνάμεις του διαλογισμού και της χαλάρωσης, το διαμέρισμα περιλαμβάνει ένα δωμάτιο υγιεινής, σχεδιασμένο με γνώμονα τη σκανδιναβική έννοια της άνεσης.

Τέλος, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι, κάθε χώρος του σπιτιού περιλαμβάνει μια καρέκλα, προσφέροντας τη δυνατότητα στον Michael ν’ ασκήσει τις πρακτικές ηρεμίας και χαλάρωσης.

Πηγή άρθρου: elledecoration

Σχετικές αναρτήσεις

Ιππότες και Κυκλάδες ”παντρεύονται” στη μαγευτική Λίνδο

DecorNews

Balenciaga: Ντύνει το κατάστημά της με ροζ faux γούνα

DecorNews

Το Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης γίνεται..summer camp 2021

DecorNews