Decor News
Image default
Τάσεις

Οι τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού το 2021

Οι τάσεις στη διακόσμηση την χρονιά που έρχεται ξεκινούν απ’ τη στροφή προς την φροντίδα και αίσθηση του καινούριου και απλού στη ζωή μας. Η υποχρεωτική παραμονή μας στα σπίτια, είναι δύσκολη, πολλές φορές σχεδόν ακατόρθωτη και με συνέπειες σε διαφόρους τομείς της ζωής μας. Παρόλα αυτά, ο κόσμος θέλοντας να μη το βάλει κάτω, άρχισε να στρέφεται στη διακόσμηση, την παρατήρηση των χώρων του και στην ενασχόλησή του με αυτό, δημιουργώντας τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2021.

  1. Το Line Art Style

Έχοντας επιρροές από το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης, πρόκειται για τάση κυρίως φερμένη από τους millennials, με έμφαση στην one line προσωπογραφία ή one line σχεδιασμό αφηρημένων σχεδίων επάνω σε μαξιλάρια, πόστερς, πίνακες και υφάσματα. Δημιουργώντας μινιμαλιστική διακόσμηση, η εν λόγω διακόσμηση ήρθε για να μείνει, καθώς προβάλλει την συμμετρική αισθητική, ενώ τα περισσότερα υλικά πάνω στα οποία πραγματοποιείται η line art, περιβάλλονται με γνώμονα την περιβαλλοντική ηθική.

line art

  1. Ουδέτερα και παστέλ χρώματα, η νούμερο 1 επιλογή

Αποζητώντας την ηρεμία, το χρωματολόγιο του 2021 κινείται γύρω από παστέλ, γήινες και ήσυχες αποχρώσεις. Ανοιχτό γκρι, ανοιχτό καφέ, λευκό, καραμέλα, είναι μερικοί απ’ τους χρωματισμούς που επιλέγονται, δημιουργώντας ήσυχο και καθαρό περιβάλλον, χώρους που δείχνουν μεγαλύτεροι και προσφέροντας περισσότερη συγκέντρωση.

  1. Η δύναμη των φυτών εσωτερικού χώρου

Με την ζωτικότητα, το ωραίο τους σχήμα και την πηγή ζωής, τα φυτά φέρνουν την φύση μέσα στο σπίτι μας, αναζωογονώντας το και δίνοντας πνοή στον χώρο. Αντί η διακόσμηση του σπιτιού ν’ αποτελείται μόνο από έπιπλα, η νέα σεζόν επιτρέπει στα φυτά εσωτερικού χώρου ν’ αναδείξουν την αίγλη τους και να συμβάλλουν σε έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής, με την είσπραξη οξυγόνου.

  1. Πέτρα, ξύλο, ψάθα, κεραμικά

Φυσικά υλικά που αντικαθιστούν το πλαστικό και συμβάλλουν στην μείωση ρύπανσης περιβάλλοντος. Ανακαλύπτοντας την eco-friendly διακόσμηση, παρατηρείται ότι ειδικά το ξύλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε αντικείμενα ή κατασκευές, αλλά και σε πατώματα, τοίχους κλπ. Όπως επίσης και η πέτρα. Το μόνο που χρειάζεται επιβεβαίωση είναι ότι δεν συμβάλουν σε οικολογική καταστροφή, όπως η αποψίλωση των δασών.

Οι τάσεις, πολλές. Τόσες και οι επιλογές. Άξονας το μίνιμαλ και περιβαλλοντικό στοιχείο συνδυασμένο με την εκλεπτυσμένη απλότητα. Το 2021 είναι προ των πυλών και μας καλεί να διακοσμήσουμε.

Σχετικές αναρτήσεις

Τα 5 καλύτερα βιώσιμα σχέδια επίπλων που θέλεις να έχεις

DecorNews

Τα καλύτερα μοντέρνα σχέδια για έναν κoμψό τοίχο

DecorNews

Ναυτική Διακόσμηση: Νησιώτικο στυλ στο εξοχικό

DecorNews