Decor News
Image default
DIY

Κάν’το όπως στο Tik Tok: Καθάρισε τον φούρνο σου με 3 υλικά

Εντάξει, εννοείται ότι όλοι πλέον συμβουλευόμαστε το Tik Tok για περίεργα, ευφάνταστα και έξυπνα hacks που διευκολύνουν τη ζωή μας.

Το σημερινό hack αφιερώνεται στους υπέρμαχους της καθαριότητας των φούρνων. Το Tik Tok βάζει τέλος στην πολύωρη αναζήτηση του πως να καθαρίσουμε τον φούρνο μας από ξεραμένα υπολείμματα λαδιού και φαγητού. Λατρεύουμε να μαγειρεύουμε και να μην σπαταλάμε χρόνο αφήνοντας τον φούρνο να κάνει τη δουλειά του, αλλά ας πούμε την αλήθεια. Δεν πολυ-θέλουμε να τον καθαρίσουμε.

Ε λοιπόν δεν θέλει κόπο θέλει χρόνο και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι η ώρα να ευχαριστήσουμε αυτή την πολυτάλαντη εφαρμογή Tik Tok!

Θα χρειαστούμε

Όπως βλέπεις, τα υλικά που θα χρειαστείς βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας σου και σε απαλλάσσουν από τον κόπο να τρέχεις στο σούπερ μάρκετ.

  • Μαγειρική σόδα
  • Υγρό καθαριστικό πιάτων
  • Λευκό ξύδι

Πως να το κάνεις

  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις και τα τρία υλικά. Πιο συγκεκριμένα, μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, μισό φλιτζάνι υγρό πιάτων και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Extra fact: Η σόδα έχει την τάση να αντιδρά με την οξύτητα του ξυδιού κι έτσι το διάλυμα θα φουσκώσει.
  • Μόλις, λοιπόν, το διάλυμα φουσκώσει, παίρνεις ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα και ξεκινάς να ανακατεύεις έως ότου σχηματιστεί μία πάστα.
  • Με ένα βετέξ ή ένα σφουγγάρι, «περνάς» το εσωτερικό του φούρνου με την πάστα που δημιούργησες.
  • Αφήνεις το διάλυμα να δράσει για 2 έως 3 ώρες.
  • Τέλος, σκουπίζεις καλά με ένα πανάκι ή με χαρτί κουζίνας.

Και…αυτό ήταν το Tik Tok hack! Ο φούρνος σου πιο καθαρός από ποτέ, περιμένει τους νέους μαγειρικούς πειραματισμούς σου. Μη χάνεις χρόνο!

@gia_gabrielle

#diy #cleaninghacks #kitchen #allnatural #clean #hack #home #fyp #tips

♬ original sound – ♡ Gia Gabrielle ♡

Σχετικές αναρτήσεις

Πως να κάνετε τις φωτογραφίες σας έργο τέχνης

Decor News

4 τρόποι για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα σας

DecorNews

ART DE LA TABLE: Στήσε το τραπέζι σαν επαγγελματίας!

DecorNews