Decor News
Image default
Κήπος

Δρόσισε τον κήπο σου μέσα στον καύσωνα

Ο καύσωνας χτύπησε για τα καλά την πόρτα μας αυτή την εβδομάδα και.. έπεται συνέχεια. Πως μπορούμε μέσα σε όλη αυτή τη ζέστη να βρούμε ανάσες δροσιάς στον κήπο μας;

Τώρα που το κλιματιστικό φαντάζει ονειρεμένη όαση και το αναζητάμε σαν νερό στην έρημο, το να μείνουμε έξω, ακόμη και υπό σκιά φαντάζει σχεδόν εφιαλτικό. Εκεί όμως που πέφτει ο ήλιος για τα καλά, μετά τις 19:30 δηλαδή, μπορούμε άραγε να βγούμε στον κήπο και να μη λάβουμε τη λάβα που έχει κατακαθίσει παντού απ’ όλη την ημέρα; 

Η απάντηση είναι πως ναι! Μπορούμε.

Φτιάξε ένα δροσερό σκίαστρο

Αν στον κήπο δεν υπάρχει κάπου υπόστεγο, τότε η αγορά μιας τέντας η οποία θα καλύψει αρκετά μεγάλη περιοχή, είναι η λύση που ψάχνεις. Πριν την απογευματινή σου εξόρμηση εκεί, μπορείς να βρέξεις με ένα λάστιχο από πάνω την τέντα και να φύγει η κάψα του ήλιου. Αν ήδη διαθέτεις υπόστεγο και πάλι, η δροσιά από το νερό του λάστιχου θα βοηθήσει κατά πολύ.

Λάστιχο παντού

Εν συνεχεία των παραπάνω, αξίζει ν’ αναφέρουμε την ευεργετική ιδιότητα του λάστιχου σε όλο το μήκος του κήπου. Βρέξε τα πάντα μισή ώρα πριν βγεις. Τα πάντα όμως. Εκτός και αν οι καρέκλες σου είναι καρέκλες σκηνοθέτη ή διαθέτεις έπιπλα με υφάσματα. Εκεί βρέξε τα τουλάχιστον μια ώρα πριν, ώστε να στεγνώσουν.

Ψεκαστήρας νερού 

Μιλώ γι’ αυτό το θαυματουργό μπουκάλι που έχει ψεκαστήρα στο μπροστινό μέρος. Γέμισέ το με νερό, τοποθέτησέ το στο ψυγείο και βάλε μέσα αιθέριο έλαιο λεβάντας. Μετά ψέκασε τα φυτά και γενικά την ατμόσφαιρα. Ακόμη και στο σώμα μπορείς να το ψεκάσεις για δόσεις φρεσκάδας και δροσιάς.

Φυτά παντού

Εννοείται η βασική λύση. Επέλεξε φυτά που μεγαλώνουν ώστε να μπορούν να δίνουν σκιά σε συγκεκριμένα σημεία στον κήπο, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στο οξυγόνο και στη βραδινή δροσιά.

Σχετικές αναρτήσεις

Φυτά που αγαπούν τη θάλασσα

Decor News

Οι 8 πιο συχνές ερωτήσεις για τα φυτά – Μάθε πως θα αποκτήσεις τον τέλειο κήπο!

DecorNews

Λάτρεις του avocado ετοιμαστείτε: Μπορεί ν’ αναπτυχθεί στον κήπο μας

DecorNews