Decor News
Image default
Lifestyle

3 διακοσμητικά στοιχεία για ζεν χώρο

Ο δυτικός τρόπος ζωής και το άγχος του κάνουν την κάθε μέρα…”τρεχάμενη”. Η δημιουργία μιας περισσότερο ζεν διακόσμησης βοηθά στην εσωτερική ηρεμία, την ώρα που η πόρτα κλείνει και αφήνεις πίσω σου την ιλιγγιώδη ταχύτητα της μέρας.

Τι σημαίνει όμως ζεν; Σημαίνει χαλαρωτική διακόσμηση με ήρεμες παλέτες, μίνιμαλ διακοσμητικά και ένταξη διακοσμητικών στοιχείων της φύσης μέσα σε έναν χώρο. Μπορεί ν’ ακούγεται λίγο σύνθετο, όμως η επιτυχία του είναι σίγουρη και απλή. Ας δούμε τρία βασικά στοιχεία:

Ο βούδας

΄Φέρνει ηρεμία, παύση, στάση και καλοτυχία. Η τοποθέτησή του σε έναν χώρο προσδίδει ζεν φιλοσοφία και αέρα χαλάρωσης. Μπορεί να τοποθετηθεί ως διακοσμητικό στοιχείο σχεδόν σε όλους τους χώρους μιας και ταιριάζει παντού. Παρόλα αυτά, δίπλα σε γλάστρες, κοντά σε παράθυρο ή επάνω σε ένα λίγο υπερυψωμένο έπιπλο ή αντίθετα σε ένα αρκετά χαμηλό, κάνει τη διαφορά.

Το τρεχούμενο νερό

Δεν αναφέρομαι σε κάποιου είδους σύνθετη κατασκευή που μοιάζει με ολόκληρο χωριό που μια σχισμή τρεχούμενου νερού το διαπερνάει. Μιλώ για ένα ”ήσυχο” διακοσμητικό που τρέχει απλά το νερό και ανακυκλώνεται δημιουργώντας χαλαρωτικούς ήχους. Η τοποθέτησή του σε κάποια γωνία του σπιτιού θα αφήσει τον ήχο του νερού να ξεδιπλωθεί στον χώρο.

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι

Να και ένα στοιχείο που δεν το συναντάς πολύ εύκολο. Είναι πετρώματα, είναι ημιπολύτιμοι λίθοι που προσδίδουν και από κάτι στον κάτοχό τους. Ο σελεστίτης για παράδειγμα έχει την ιδιότητα του συντονισμού. Έχοντάς τον στον χώρο, συντονίζεται η σκέψη και η ενέργεια. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι μπορούν να τοποθετηθούν επάνω σε δίσκους σαλονιού ή σε γυάλινο κουτί ώστε να φαίνονται από το εσωτερικό του.

Σχετικές αναρτήσεις

Archipelago House: Μίνιμαλ κατοικία στη Σουηδία με ”άρωμα” Ελλάδος

DecorNews

Donut-vase: Το βάζο που κάνει θραύση στο Instagram

DecorNews

Η Kendall Jenner ανοίγει το πολυτελές σπίτι της

DecorNews