Decor News
Image default
Τάσεις

Σύνθεση τοίχου από καμβάδες: Όλα τα μυστικά!

Σίγουρα έχετε δει πολλές εκπληκτικές ιδέες για διακόσμηση τοίχου από καμβάδες στο Pinterest, το Facebook και σε διάφορα περιοδικά και αμέσως σκεφτήκατε: “Πώς μπορώ να το κάνω αυτό;”

Σύνθεση από καμβάδες- Canvas.gr

Μην ανησυχείτε! Ακολουθεί μια ενημερωτική ενότητα, που θα σας κατατοπίσει και θα σας βοηθήσει βήμα-βήμα με τη διακόσμηση του τοίχου. Θα σας δείξουμε πιθανές θέσεις μίας σύνθεσης από καμβάδες με μεγέθη, μετρήσεις και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε για μία επιτυχημένη σύνθεση, ώστε να πάρετε ιδέες και να διακοσμήσετε τον χώρο σας με απόλυτη επιτυχία!

Το να συνθέσετε έναν όμορφο τοίχο με ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα φαντάζει δύσκολο χωρίς τη βοήθεια ή τη συμβουλή ενός επαγγελματία διακοσμητή αλλά δεν είναι!

Οι τοίχοι είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία όταν σχεδιάζουμε τη διακόσμηση ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Επιπλέον, είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε μπαίνοντας σε ένα χώρο: Τι χρώμα είναι βαμμένοι και αν είναι διακοσμημένοι με κάδρα ή άλλα στοιχεία και αμέσως σχηματίζουμε μια εντύπωση τόσο γι’ αυτόν όσο και για τον ιδιοκτήτη του! Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να εφιστήσουμε την προσοχή μας σε αυτό το κομμάτι της διακόσμησης.

Ας ξεκινήσουμε!

Βασικές αρχές που θα σας διευκολύνουν:
  • Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ιδανικό μέγεθος ενός κάδρου ή πίνακα για ένα τοίχο καθορίζεται από μια εξίσωση. Έτσι, αν θέλετε να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος ενός κάδρου θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε το πλάτος του τοίχου με το 0.57cm. Αυτό μας δίνει το ιδανικό πλάτος του κάδρου.

        Πλάτος τοίχου Χ 0,57cm= επιθυμητό πλάτος κάδρου για το συγκεκριμένο τοίχο

  • Επίσης, άλλος ένας σημαντικός κανόνας είναι το μέγεθος του κάδρου ή της σύνθεσης να είναι τουλάχιστον κατά τα 2/3 μικρότερο από το έπιπλο που βρίσκεται εκεί. Δηλαδή, εάν πρόκειται να κρεμάσουμε έναν πίνακα πάνω από έναν καναπέ, ένα κρεβάτι, ή ένα μπουφέ κ.ο.κ, τότε θα πρέπει ο πίνακας να καλύπτει επιφάνεια περίπου ή ίση με τα 2/3 του επίπλου!
  • Τοποθετούμε τα κάδρα και τους πίνακες γύρω στα 142 με 152 εκατοστά από το έδαφος. Σε αυτή την απόσταση υπολογίζεται το μέσο ύψος ματιών και το σημείο που κοιτάει ο μέσος άνθρωπος! Άρα αυτό είναι το ύψος που πρέπει να τοποθετηθεί το κέντρο του πίνακα από το δάπεδο. Όμως όταν έχετε ένα ψηλοτάβανο σπίτι (ψηλότερο από 2,80), υπολογίστε 7-10 εκατοστά περίπου πάνω από το σημείο αυτό.
  •  Όταν στον τοίχο με την σύνθεση από κάδρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε βρίσκεται ένας καναπές, τότε τοποθετούμε το κάδρο γύρω στα 15-20 εκατοστά πάνω από τον καναπέ
  • Στην τραπεζαρία, τα κάδρα στους τοίχους πρέπει να είναι χαμηλότερα σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι εφόσον εμείς και οι επισκέπτες καθόμαστε και χαμηλώνει το ύψος του σημείου όπου και πέφτει η ματιά μας στον τοίχο.
Extra Tip: Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αν επιλέξετε μικρότερους καμβάδες αντί για έναν πολύ μεγάλο!
  • Σε μια σύνθεση από κάδρα η απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι μεταξύ 5-12 εκατοστών. Οπότε όταν υπολογίζετε το μέγεθος (ώστε να βρείτε το κατάλληλο για τον τοίχο και το έπιπλο που θα το συνοδεύει) υπολογίστε και τις αποστάσεις μαζί!
  • Επίσης, άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι διαβάζουν ή κοιτάνε σε μια σελίδα ή μια εικόνα από την πάνω αριστερά γωνία και καταλήγουν στην κάτω δεξιά. Επομένως σε μια σύνθεση τοποθετούμε τα μεγαλύτερα αντικείμενα, τα πιο τρανταχτά και ογκώδη, τα κάδρα που είναι πιο σκούρα και αυτά που θέλουμε να προσέξει κάποιος, στην πάνω αριστερή γωνία και συνεχίζουμε ως την κάτω δεξιά γωνία με πιο διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία.
  • Στην περίπτωση όμως που η σύνθεση είναι ισομερής τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε το πιο έντονο κομμάτι στο κέντρο!
Οι περισσότεροι διακοσμητές προτείνουν να επιλέγετε μονό αριθμό στα αντικείμενα που διακοσμείτε. Έτσι, εάν επιλέξετε 3, 5 ή 7 καμβάδες δίνουν την εικόνα αρμονίας καθώς υπάρχει ένας στο κέντρο!

  • Όταν θέλουμε να κρεμάσουμε πολλούς μικρούς καμβάδες σε ένα δωμάτιο και να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του τοίχου, δεν προσπαθούμε να τους τοποθετήσουμε όλους στο ίδιο ύψος καθώς θα φαινόταν περίεργο και δε θα ήταν και εφικτό. Επομένως, στόχος μας είναι το κέντρο τους να είναι πάνω κάτω στο ίδιο ύψος.
    Από εργαλεία θα χρειαστείτε: μέτρο, μολύβι, αλφάδι, καρφιά, σφυρί και σκάλα!
  • Σε έναν μεγάλο τοίχο, όσο και να μας αρέσουν οι συνθέσεις, είναι καλύτερα να τοποθετήσουμε έναν πίνακα μόνο και να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος του τοίχου, ενώ αντίθετα, σε μικρότερους τοίχους και σε κομμάτια τοίχου μεταξύ παραθύρων και πορτών και πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας τοποθετούμε πολύ μικρότερα κάδρα.
  • Μια πρόταση για μια απλή και ασφαλή σύνθεση, είναι να πλαισιώσετε ένα κεντρικό κάδρο με δύο μικρότερα απο αριστερά και άλλα δύο εξίσου μικρότερα από δεξιά. 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Checkerboard: Η νέα τάση διακόσμησης του 2021

DecorNews

Οι 3 πρώτες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στη διακόσμηση το 2022

DecorNews

Slow decorating: Αυτό είναι το είδος διακόσμησης που υποστηρίζουμε στο μέγιστο

DecorNews