Decor News
Image default
NEWS

Ένα σπίτι από.. γαλάζιο στην Πορτογαλία φέρνει το καλοκαίρι

Γαλάζιο απαλό, γαλάζιο λίγο πιο έντονο, ανοιχτά παράθυρα και δροσερός αέρας. Αυτή η αγροικία του 19ου αιώνα, ανακαινίστηκε με τον πιο ”καλοκαιρινό” τρόπο.

Η μπλε κατοικία ανήκει στο συγκρότημα παραδοσιακών σπιτιών Monte do Olival στο Alcácer do Sal της Πορτογαλίας, λίγο έξω από τη Λισαβόνα. Τα σπίτια του Monte do Olival διατίθενται για ενοικίαση και το καθένα από αυτά το χαρακτηρίζει ένα χρώμα. Το γαλάζιο σπίτι είναι το πιο δροσερό, αφού έχει την αύρα της θάλασσας σε κάθε του γωνιά.

Η ψάθα και το ξύλο είναι τα δύο ακόμη χαρακτηριστικά στοιχεία του σπιτιού που ολοκληρώνουν τη χαλαρωτική και ανέμελη διακόσμηση.

Το παλιό δάπεδο από σκούρο ξύλο έχει αντικατασταθεί από λευκό σκυρόδεμα και τα ξύλινα δοκάρια έχουν βαφτεί λευκά. Το σπίτι ουσιαστικά λειτουργεί ως μια σουίτα. Διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο και σε έναν ενιαίο χώρο βρίσκεται το σαλόνι η κουζίνα και η τραπεζαρία.

Στη διακόσμηση εκτός από το ανοιχτό μπλε βασικό ρόλο έχει παίξει και η ψάθα, στα φωτιστικά οροφής και στην κρεμαστή πολυθρόνα, αλλά και ο κοκοφοίνικας, υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα όλα τα χαλιά. Η έμπνευση φυσικά προέρχεται από τη θάλασσα και τους γήινους τόνους της άμμου.

Με τις αποχρώσεις του γαλάζιου το μάτι ξεκουράζεται και το μυαλό μπαίνει σε κλίμα διακοπών και ξεκούρασης. Χωρίς να είναι φορτωμένο και χωρίς να συνδυάζει πολλά στυλ διακόσμησης, η αγροικία στην Πορτογαλία αποτελεί έμπνευση.

Τα χρώματα και τα υλικά αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα και σε σπίτια ελληνικών νησιών και σε σπίτια παραθαλάσσιων περιοχών, φέρνοντας καλοκαιρινή αύρα και αποτελώντας χαρακτηριστικό του εκάστοτε τόπου. Ας εμπνευστούμε λοιπόν.

Σχετικές αναρτήσεις

Jenn Im: Η αισθητική της κουζίνας στο YouTube

DecorNews

Μουσείο από πλαστικό ανακυκλώθηκε σε δέκα μέρες

Decor News

Η Alicia Keys και ο σύζυγός της μας ξεναγούν στο σπίτι τους

DecorNews