Decor News
Image default
NEWS

Η διακόσμηση μετά το Πάσχα

Tips, ιδέες και τρόποι διακόσμησης, που εναλλάσσουν την Πασχαλινή με την Ανοιξιάτικη διάθεση, μετά το Πάσχα.

Χρόνια Πολλά σε όλους. Χριστός Ανέστη. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, με αναζωογονητική διάθεση, ανοιξιάτικο ή σχεδόν καλοκαιρινό καιρό θα έλεγα, μέσα από τον οποίο αφήνουμε πίσω μας το Πάσχα.

Ήρθε λοιπόν αυτή η στιγμή που θ’ αφήσουμε πίσω μας την πασχαλινή διακόσμηση και θα δημιουργήσουμε ανοιξιατικοκαλοκαιρινές πινελιές μέσα στους χώρους μας. Είναι άραγε ένα εύκολο εγχείρημα αυτό ή μας μπερδεύει ως προς το πως να διακοσμήσουμε; Ας δούμε μερικά tips, που είναι διαχρονικά, σύγχρονα και αφήνουν νέα ενέργεια.

Λουλούδια

Πολύ ωραία λουλούδια για να τοποθετηθούν επάνω στην τραπεζαρία ή το τραπέζι σαλονιού είναι οι λεβάντες, το γιασεμί και οι παιώνιες. Λατρεύω τα εν λόγω λουλούδια για τα χρώματά τους, την αύρα που προσδίδουν, καθώς και τ αρώματά τους. Αν θέλετε να κινηθείτε προς πιο γήινη και ξερή διακόσμηση που θυμίζει καλοκαίρι, τότε οι ήλιοι, τα στάχυα και το pampasgrass είναι ιδανικά.

Τα ριχτάρια

Πάντοτε αυτή την εποχή γίνεται αλλαγή στα ριχτάρια και στα μαξιλάρια του σπιτιού. Τα σκουρόχρωμα δίνουν τη θέση τους στα ανοιχτόχρωμα και πιο γήινα ή θαλασσινά. Φέτος, η επιλογή του μεντί, του απαλού πράσινου, του ξεβαμμένου κίτρινου και του ανοιχτού τιρκουάζ έχουν την τιμητική τους. Φυσικά, εξετάζουμε τον κάθε χώρο και βλέπουμε τι χρώμα ταιριάζει. Αναλόγως τροποποιούμε. Ασφαλής επιλογή είναι η δυο τόνους πιο ανοιχτό χρώμα από το ήδη υπάρχον.

Τα μικροαντικείμενα

Λιτός, απέριττος χώρος = μινιμαλιστικός αλλά και καλοκαιρινός, πάντα με διαλογή αντικειμένων. Δεν μπορούμε να έχουμε κρατήσει στο τραπέζι του σαλονιού στίβες από χειμωνιάτικα φυτά, βελούδινα αντικείμενα ή διακόσμηση που παραπέμπει σε χειμώνα. Επιλέγουμε λευκόχρωμες κατασκευές, πήλινες ή ψάθινες και έτσι φέρνουμε το καλοκαίρι πιο κοντά.

Το άρωμα των ρούχων

Άρωμα φρεσκάδας. Πράσινο σαπούνι, λεβάντα, πράσινο μήλο ή τόνοι τις θάλασσας. Το μαλακτικό των ρούχων και των σεντονιών θ’ απογειώσει τη διάθεση.

Ο καιρός για αλλαγή είναι εδώ και αποχαιρετούμε το Πάσχα, με δημιουργία νέας ατμόσφαιρας στον χώρο. 

Σχετικές αναρτήσεις

Τι είναι το κρεόζωτο και γιατί είναι επικίνδυνο;

DecorNews

Seajets World Champion: Η Formula ”πλέει” στη θάλασσα με την υπογραφή της Vipart

DecorNews

Πωλείται η βίλα που γυρίστηκε ο Νονός στη Σικελία για 6 εκατομμύρια ευρώ

DecorNews