Decor News
Image default
NEWS

Σκανδιναβικό στυλ σε διαμέρισμα στον Υμηττό

Πώς μπορεί ένα διαμέρισμα του 1958 στον Υμηττό να μετατραπεί σε οικία σκανδιναβικού στυλ;

Με τη σωστή διαμόρφωση και ανακαίνιση μπορεί και μάλιστα το αποτέλεσμα δεν θυμίζει σε τίποτα το στυλ κατοικίας του 1958, το οποίο θέλει πολλές πόρτες και διαδρόμους να χωρίζουν τον κάθε χώρο, δημιουργώντας πολλές φορές χάος. Τουναντίον, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το διαμέρισμα του Υμηττού είναι οπτική ικανοποίηση.

Οι συντελεστές του έργου, Γιάγκος Στόκας, Νατάσσα Κοκαλιάρη και Εμμανουέλα Σταματάκη εμπνεύστηκαν από τη Σκανδιναβία και δημιούργησαν μια ευρύχωρη οικία, φυσικά με αρκετή δουλειά στην ανακαίνιση.

Στην πορεία σχεδιασμού, η αρχιτεκτονική πρόταση πέρασε από διάφορα στάδια, καθώς η παλαιότητα της κατασκευής δεν επέτρεπε εντατικές επεμβάσεις. Η αδυναμία υποστήριξης από την υπάρχουσα υποδομή οδήγησε στην εφαρμογή εξειδικευμένων τεχνικών κατά την υποστύλωση τους φέροντος οργανισμού.

Δημιουργήθηκε λοιπόν το σαλόνι, το οποίο περιβάλλεται από εντοιχισμένους πάγκους, ψηλά παράθυρα που φτάνουν μέχρι το σημείο που αρχίζει ο πάγκος, ξύλινο πάτωμα, ξύλινα στοιχεία στα έπιπλα, καθώς και ζεστές αποχρώσεις με εναλλαγές γκρι και λευκού.

 

Η κουζίνα έχει πετρώδη υφή και όλο το αποτέλεσμα δένει αρμονικά, προσδίδοντας στυλ και άνεση. Οι χώροι ενοποιήθηκαν και αμέσως ο χώρος απλώθηκε, δίνοντας του οπτική προέκταση.

Στα δύο λουτράτης κατοικίας δόθηκε, επίσης, έμφαση στα φυσικής προέλευσης υλικά, για αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο συνδυασμός διαφορετικών αποχρώσεων μάρμαρου με ξύλο, συνεισφέροντας στη συνολική ατμόσφαιρα του διαμερίσματος.

Η ειδική κουπαστή με την φαρδιά ξύλινη σκάλα και ο προσεγμένος φωτισμός, έδωσαν το τελικό αποτέλεσμα του σκανδιναβικού στυλ, μετατρέποντας το διαμέρισμα σε κάτι εντελώς διαφορετικό, άνετο και άκρως λειτουργικό.

Ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους.

Πηγή: Bovary 

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα σπίτι από.. γαλάζιο στην Πορτογαλία φέρνει το καλοκαίρι

DecorNews

Πωλήθηκε το υπερπολυτελές loft της Jennifer Lawrence

DecorNews

Η Εβραϊκή Συναγωγή γίνεται δαντελένιο κτίριο

DecorNews