Decor News
Image default
Μπάνιο

Μικρό Μπάνιο: 4 δημιουργικές ιδέες ανακαίνισης

Το μπάνιο μας. Ο χώρος που περνάμε ώρες ιεροτελεστίας καθαρίσματος και προσωπικής υγιεινής. Θέλουμε λοιπόν να μπαίνουμε σε αυτό με αίσθηση απόλυτης άνεσης, χαλαρότητας και απόλαυσης.

Επικεντρωνόμαστε στο συγκεκριμένο άρθρο κυρίως στο μικρό μπάνιο και την δημιουργική ανακαίνισή του, μέσα από 4 διαφορετικούς και πρωτότυπους τρόπους διαμόρφωσης, διαρρύθμισης και δημιουργίας ευχάριστου κλίματος, ανάλογα με το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού.

Οι ιδέες αυτές μπορούν να κάνουν το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο, να έχει όμορφα χρώματα που απλώνουν τον χώρο, καθώς και κατασκευές απόλυτης λειτουργικότητας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Χτιστά Ράφια – Έξυπνη Αποθήκευση

Όταν έχουμε μικρό μπάνιο, η πρακτικότητα είναι πάντα το ζητούμενο. Πώς θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τον χώρο και θα βάλουμε όλα τα απαραίτητα προϊόντα μέσα σε αυτό; Η απάντηση είναι τα χτιστά ράφια που λειτουργούν ως αποθηκευτικοί χώροι. Δημιουργώντας εσοχές σε έναν ή και περισσότερους τοίχους, μπορούμε να τοποθετήσουμε πετσέτες, προϊόντα καθαρισμού, μπουρνούζι ή εξοπλισμό μπάνιου, κρατώντας τον υπόλοιπο περιμετρικό χώρο άδειο, ώστε να κινούμαστε άνετα.

Μεγάλοι καθρέφτες

Το τρικ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς χώρους, έρχεται τώρα να εφαρμοσθεί και στο μπάνιο. Τοποθετώντας έναν μεγάλο καθρέφτη πάνω από τον νιπτήρα, αμέσως δίνεται η ψευδαίσθηση ότι μεγαλώνει ο χώρος, οπότε δεν νιώθουμε αποπνικτικά μέσα σε αυτό.

Less is More

Κάλλιστα τίτλος που ταιριάζει τόσο για τα πράγματα όσο και για το χρώμα. Η επιλογή αφαιρετικού, μινιμαλιστικού ύφους διακόσμηση με χρωματική κυριαρχία του λευκού, αμέσως δίνει την αίσθηση του καθαρού, ευρύχωρου μπάνιου που σε κάνει να θέλεις ν’ απλωθείς στο χώρο και ν’ απολαύσεις το μπάνιο ή την περιποίησή σου

Ειδικός Χώρος Πλυντηρίου

Σε ένα μικρό μπάνιο, πάντα σκεφτόμαστε που να το βάλουμε, ώστε και να μη μας κλείνει την είσοδο. Η λύση έρχεται με την δημιουργία ειδικής εσοχής – ραφιού, κυρίως δίπλα απ’ τον νιπτήρα, όπου το πλυντήριο δεν πιάνει χώρο και ο όγκος του κρύβεται.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ιδανικός φωτισμός για ένα cozy μπάνιο

Decor News

Ανανέωσε το μπάνιο σου αλλάζοντας μόνο την κουρτίνα

DecorNews

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου και γιατί

DecorNews