Decor News
Image default
Μπάνιο

Μπάνιο μέσα στο υπνοδωμάτιο. Γίνεται;

Πριν το δω με τα μάτια μου, δεν ήμουν fan του ανοιχτού μπάνιου μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο.

Πίστευα και εν μέρη εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο χώρος που κοιμάσαι χρειάζεται να είναι αλώβητος από υδρατμούς, να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία και να αφήνεσαι εκεί μόνο για ύπνο. Παρόλα αυτά μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο έχουμε δει πολλάκις – και συγκεκριμένα σε πολλά δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων – την μπανιέρα ή την ντουζιέρα να βρίσκεται εκεί ενσωματωμένη, οπότε και προσπάθησα να δω αν είναι εφικτό να συνυπάρχουν και να μην υπάρχει θέμα ύπνου.

Μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι θα σας έλεγα πως το δοκίμασα και δεν μπορούσα. Δυσκολευόμουν να βρω στεγνό έδαφος, δεν με βόλευε το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στον ίδιο χώρο που είναι το κρεβάτι μου με τα νερά από το μπάνιο και ν’ ακουμπάω παντού και γενικώς υπήρχε μια δυσκολία.

Μέχρι που στην έναρξη του φετινού καλοκαιριού, είδα την διαρρύθμιση της ξενοδοχειακής μονάδας Acro Solium Suites στη Μήλο, εμπνεύστηκα και είπα ..ΝΑΙ αυτή η τεχνοτροπία μπάνιου θα μπορούσε υπάρχει σε ένα υπνοδωμάτιο σπιτιού, με επιτυχία και χωρίς να επηρεάσουν οι παράγοντες ενός αφρώδους μπάνιου τον ύπνο μας.

Τι χρειάζεται

Μια μπανιέρα ή μια ντουζιέρα που θα μπορεί να τοποθετηθεί σε ύψωμα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το μπάνιο χωρίς πόρτα στο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να έχει μια απόσταση από το κρεβάτι και όχι να είναι δίπλα του. Το ύψωμα ή ένα σκαλί ως διαχωριστικό, δίνει την πρωταρχική συνθήκη που είναι ο αυτοσχέδιος διαχωρισμός των δωματίων.

Έναν τοίχο που θ’ απομονώνει την ντουζιέρα. Αν ανήκετε σε εκείνους που θα επιλέξουν ντουζιέρα, τότε συμβουλευτείτε υδραυλικό και ρυθμίστε την με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο που θα χωρίζει ουσιαστικά το νερό από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Ταυτόχρονα, ο τοίχος αυτός δίνει και την ιδιωτικότητα που πολλές φορές αποζητούμε ώστε ν’ απολαύσουμε το μπάνιο μας.

Κλείνουμε με την υπόλοιπη διακόσμηση, η οποία χρησιμεύει και ως ‘’εργαλεία’’ του μπάνιου.

Το απορροφητικό χαλάκι

Τις πετσετέ παντόφλες μπάνιο

Την κοντινή σε απόσταση με το μπάνιο, κρεμάστρα πετσετών

Και ένας καθρέφτης που θα βοηθήσει στο να μην αλλάζουμε χώρους για να χτενιστούμε, να κοιταχτούμε ή απλά να τον έχουμε ως διακόσμηση.

Σχετικές αναρτήσεις

Διακόσμηση μπάνιου με προϊόντα φροντίδας

DecorNews

Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στο μπάνιο σας

Decor News

Ο ιδανικός φωτισμός για ένα cozy μπάνιο

Decor News