Decor News
Image default
Μπάνιο

Ανανέωσε το μπάνιο σου αλλάζοντας μόνο την κουρτίνα

Εάν στο μπάνιο σου δεν έχεις τζάμι στο ντουζ είτε γιατί δεν γίνεται κατασκευαστικά είτε γιατί δεν σου αρέσει να καθαρίζεις συνέχεια τα άλατα είτε γιατί δεν θέλεις να φαίνονται αυτά που υπάρχουν μέσα, μπορείς να ανανεώνεις το μπάνιο σου πολύ συχνά, αλλάζοντας μόνο την κουρτίνα.

Οι επιλογές σου είναι πολλές! Τόσο στα υφάσματα όσο και στα σχέδια.

Μια κουρτίνα από βινύλιο ή πολυεστέρα

Είναι οικονομική και αδιάβροχη. Κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, μπορείς να την αντικαθιστάς όσο συχνά θέλεις, ενώ πλένεται και στο πλυντήριο. Όμως καλό θα είναι να διαλέξεις με προσοχή το υλικό της, γιατί πλαστικές ύλες όπως το βινύλιο (PVC) έχουν έντονη, ενοχλητική μυρωδιά και κατηγορούνται ως καρκινογόνες, ενώ απελευθερώνουν (με τη βοήθεια της θερμότητας) πληθώρα βλαβερών χημικών.

Σύμφωνα με έρευνες, τα πρόσθετα χημικά που χρησιμοποιούνται για να γίνει εύκαμπτο το PVC μπορούν να περάσουν στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας ορμονικές και αναπαραγωγικές διαταραχές.

Μία υφασμάτινη κουρτίνα 

Είναι από συνθετικό (πολυεστερικό) ύφασμα που στεγνώνει εύκολα και την βρίσκουμε σε πληθώρα σχεδίων. Υπάρχουν στην αγορά ακόμα και κουρτίνες μπάνιου που μοιάζουν με φωτογραφία και αμέσως σε ταξιδεύουν αλλού.

 

 

 

Μια πρακτική και αισθητικά όμορφη λύση είναι ο συνδυασμός δύο κουρτινών.

Προτείνουμε μία υφασμάτινη κουρτίνα ντουζ (βαμβακερή, λινή ή αδιαβροχοποιημένο ύφασμα 100% polyester) πάνω από μία μονόχρωμη πλαστική, για πιο πλούσια και κομψή εμφάνιση. 

 

Μία ακόμα καλή ιδέα είναι να τοποθετήσεις δύο κουρτίνες αντί για μία. Έτσι το μπάνιο σας θα φαίνεται πιο αρχοντικό.

Για να διατηρηθεί η κουρτίνα σε καλή κατάσταση, μην ξεχνάς μετά το μπάνιο σου να βγάζεις το κάτω μέρος της, έξω από την μπανιέρα (εάν έχεις) και να την τεντώνεις σε όλο το μήκος της ώστε να στεγνώνει καλά.
Συντήρηση:

Οι περισσότερες κουρτίνες, είναι κατασκευασμένες από συνθετικό υλικό (πχ. πολυεστέρα) και μπορούν να πλυθούν, ακόμη και στο πλυντήριο ρούχων. Μάλιστα το πλύσιμο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητο για την αφαίρεση των υπολειμμάτων του σαπουνιού και της μούχλας. Έτσι, βάζουμε τις κουρτίνες μαζί με δυο πετσέτες στο πλυντήριο ρούχων στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή κούπα μαγειρικής σόδας με το απορρυπαντικό κατα τη διάρκεια του πλυσίματος και μισή κούπα ξύδι στο ξέβγαλμα. Εάν η κουρτίνα σας δεν κάνει να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων μπορείς να την καθαρίσεις στο χέρι με ένα διάλυμα αλατιού και μαγειρικής σόδας σε νερό.

Οι κουρτίνες μπάνιου δεν μπαίνουν στο στεγνωτήριο! Κρεμάστε τις αμέσως μετά το πλύσιμο να στεγνώσουν.

 Στη συνέχεια, και ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή η κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να σιδερωθεί.

 

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν σίγουρα θα σας εμπνεύσουν!

 

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Μπάνιο μέσα στο υπνοδωμάτιο. Γίνεται;

DecorNews

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου και γιατί

DecorNews

Μικρό Μπάνιο: 4 δημιουργικές ιδέες ανακαίνισης

DecorNews