Decor News
Image default
Lifestyle

4 ιδιαίτεροι τρόποι για να διακοσμήσετε έναν άδειο τοίχο

Έχετε έναν τοίχο που σας φαίνεται άδειος; Ψάχνετε πως να τον κάνετε πιο ιδιαίτερο; Σας έχουμε την λύση με 4 τρόπους!

Πολλά κάδρα και κορνίζες στον τοίχο. 1 απ’ τους 4 τρόπους. Δεν είναι απαραίτητο οι κορνίζες να έχουν το ίδιο χρώμα, αλλά ούτε και τις ίδιες διαστάσεις. Μπορείτε να βάλετε φωτογραφίες, μια ζωγραφιά των παιδιών ή ένα σκίτσο που φτιάξατε μόνοι σας στον τοίχο σας.Μπορείτε όμως και να πάρετε έτοιμα κάδρα. Αυτά μπορεί να είναι θεματικά, μπορούν όμως να είναι και τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Μην περιοριστείτε και μην προσπαθήσετε να επιτύχετε το «αλφάδι». Άλλο πιο πάνω, άλλο πιο κάτω, και αμέσως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Χρώμα στους τοίχους

Μπορείτε να κάνετε σε έναν από τους τοίχους του δωματίου είτε διχρωμία, είτε color blocking. Αν οι τοίχοι σας είναι λευκοί, μπορείτε να πειραματιστείτε με παστέλ αποχρώσεις. Μπορείτε όμως και να “παίξετε” με σχέδια. Με τις μπογιές που έχετε επιλέξει μπορείτε να κάνετε πουά, ριγέ αλλά και πιο ανέμελα σχέδια. 

Ταπετσαρία

Η ταπετσαρία αποτελεί μια πιο μόνιμη επιλογή σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες, αν και δεν είναι τόσο δύσκολο να αφαιρεθεί αν το αποφασίσετε. Τα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πάρα πολλά, ενώ μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε και το δικό σας.Οι ταπετσαρίες μπορούν να δημιουργήσουν εφέ βάθους, να δώσουν υφή και ρεαλιστική τρισδιάστατη όψη σε ένα δωμάτιο. Μια κλασσική, αγαπημένη επιλογή είναι το φλοράλ. Αν θέλετε όμως κάτι πιο vintage, τα λαχούρια είναι ιδανικά.

Τα χαλιά.. στους τοίχους

Μπορείτε να βάλετε μια κουρελού, μάλλινα κιλίμια, ή ένα ύφασμα που σας αρέσει και ταιριάζει χρωματικά στον χώρο σας. Τα χαλιά στον τοίχο αποτελούν μια ρουστίκ επιλογή. Είναι όμως τάση τα τελευταία χρόνια, και εκτός από τα σπίτια, τα βλέπουμε και σε πολλά μαγαζιά της εστίασης. 

Σχετικές αναρτήσεις

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι: O οίκος Chanel, το άλογο & η ανιψιά του πρίγκιπα

DecorNews

Εξοχική κατοικία στην Ανάβυσσο με αέρα καλοκαιριού

DecorNews

Καλοκαιρινό Kit: Ποια εύχρηστα αντικείμενα διακόσμησης δεν πρέπει να λείπουν

DecorNews