Decor News
Image default
HOME

Πώς ν’ αναζωογονήσετε το σπίτι σας

Ήδη μένουμε αρκετό καιρό μέσα και το σπίτι μας, έχει γίνει από τόπος εργασίας, μέχρι προσωπικό μπαρ και εστιατόριο.

Νιώθουμε πλέον ότι ξέρουμε κάθε γωνία του. Το σπίτι, όσες χρήσεις και αν κληθεί να έχει, θα λειτουργεί πάντα ως το προσωπικό μας καταφύγιο. Μπορούμε τώρα, να το φρεσκάρουμε και να το αναζωογονήσουμε με τέτοιο τρόπο, που να ξανά νιώσουμε μέσα σε αυτό. Ας μάθουμε το πως.

Το κρεβάτι

Ένα από τα πράγματα που μπορεί να φρεσκάρει τον χώρο πιο γρήγορα απ’ οτιδήποτε είναι τα κλινοσκεπάσματα. Αν έχετε τα ίδια και τα ίδια, τώρα είναι η ώρα για μία αλλαγή. Για όλες τις εποχές του χρόνου προτιμήστε την ανεκτίμητη αξία των βαμβακερών, ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να παίξετε και με το λινό που έχει ταυτόχρονα πολύ ωραία υφή. Κινηθείτε σε λευκές και γκρι αποχρώσεις που ταιριάζουν με όλα. Αν επιθυμείτε κραυγαλέα αλλαγή, ένα μεγάλο πάπλωμα που θα πιάνει ολόκληρο το κρεβάτι και θα πέφτει και λίγο κάτω είναι το ιδανικό μέγεθος.

Ανακατάταξη Τραπεζιού

Άλλο ένα πολύ βασικό κομμάτι στο σπίτι είναι τα τραπέζια. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν βρίσκουμε ελεύθερο τραπέζι, μιας και τα έχουμε όλα πιασμένα με διάφορα πράγματα ή ακόμη χειρότερα στίβες πραγμάτων. Τώρα είναι η ώρα να τα ανακατατάξουμε. Αδειάστε το τραπέζι του σαλονιού ή κάποιο κοντά στο σαλόνι και τακτοποιήστε σε ντουλάπια τα πράγματα που δεν χρειάζονται να φαίνονται. Έπειτα, τοποθετήστε ένα, τρία ή πέντε, όμορφα και σχετικά μικρά διακοσμητικά, ώστε ν’ αναδείξετε το τραπέζι.

Ανακατάταξη Σπιτιού

Το πιο βαρύγδουπο bullet, το αφήσαμε για το τέλος. Γιατί να περιορίζεστε μόνο στο τραπέζι ή σε κάποιον πάγκο; Αναδιοργανώστε και άλλους χώρους στο σπίτι. Στην κουζίνα για παράδειγμα, αν υπάρχουν καρέκλες και τραπέζια, ταξινομήστε τα διαφορετικά, σε άλλη στοίχιση, κάθετα ή οριζόντια. Επίσης δοκιμάστε να αλλάξετε θέση στον καναπέ ή σε μια πολυθρόνα. Αν ένα απ’ αυτά τα δυο δεν κοιτάζει παράθυρο, τότε μια πολύ καλή λύση είναι να τα στρέψετε προς τα εκεί.

Πηγή πληροφοριών: nytimes

 

Σχετικές αναρτήσεις

Παζλ δαπέδου

DecorNews

Vipart: Ανακάλυψε όλα τ’ αγαπημένα σου προϊόντα με έκπτωση -20%

DecorNews

Αξιοποίησε το φυσικό φως της Άνοιξης στο σπίτι

DecorNews