Decor News
Image default
Lifestyle

Δωμάτιο Yoga: Πώς να το δημιουργήσεις

Δωμάτιο Yoga εν  όψει. Η δημιουργία ενός ήσυχου δωματίου στο σπίτι, ειδικά εν εξελίξει lockdown που όλα γίνονται εντός, είναι δύσκολη. 

Και όμως, πολλές φορές αναζητούμε ένα προσωπικό καταφύγιο, έναν χώρο εντός σπιτιού, που θα μπορούμε να μείνουμε λίγο με τον εαυτό μας, να πάρουμε τον χρόνο μας, να γυμναστούμε και συγκεκριμένα να κάνουμε γιόγκα.

Διάλεξα τη γιόγκα, μιας και είναι η κατεξοχήν δραστηριότητα που μπορεί να καλμάρει το νου, να ησυχάσει τις σκέψεις και ταυτόχρονα να γυμνάσει και να δυναμώσει το σώμα. Πώς όμως να ξεδιπλώσουμε το στρώμα μας όταν περιβαλλόμαστε από αντικείμενα;

Η οργάνωση

Συνήθως ο χώρος προσωπικού χρόνου είναι περιτριγυρισμένος από καναπέδες, τραπέζια, καρέκλες ή κρεβάτι, αναλόγως που τον οριοθετούμε. Στην προσπάθεια να στριμώξουμε την ώρα δραστηριότητάς μας, χτυπάμε χέρια-πόδια, μιας και εκείνα βρίσκουν σε γωνίες ή πλευρές των επίπλων.

Ας δούμε πως μπορούμε ν’ αναδιαμορφώσουμε ένα δωμάτιο και να το ετοιμάσουμε για την πρακτική γιόγκα.

  1. Βρίσκουμε την πιο μινιμαλιστική πλευρά του σπιτιού μας, την πιο ”ξαλαφρωμένη” από αντικείμενα. Αυτή μπορεί να είναι μια γωνιά ανάμεσα σε κουζίνα και σαλόνι, λίγος χώρος μπροστά σε ένα παράθυρο, ή ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείται πολύ.
  2. Την απογυμνώνουμε από περιττά αντικείμενα, πηγαίνοντάς τα σε άλλο χώρο και παρατηρούμε το σχηματισμένο ελεύθερο πεδίο που μας δίνεται. Εκεί θα γίνει η τοποθέτηση του στρώματός μας. Προτιμούμε στο κέντρο και γύρω τοποθετούμε, είτε φυτά εσωτερικού χώρου, είτε κεριά (σε απόσταση από το σώμα και το στρώμα, ώστε να μη τα ρίξουμε με κάποια κίνησή μας). 

  1. Αν έχουμε στη διάθεσή μας ένα ολόκληρο δωμάτιο άδειο και όχι μόνο μια πλευρά του, τότε παίζουμε με λευκά και γκρι στοιχεία τόσο σε έπιπλα όσο και σε αντικείμενα (μαξιλάρια, κηροπήγεια). Συνδυάζουμε το boho στοιχείο, όπως ονειροπαγίδα, tribal σχέδια σε μαξιλάρια και κουνουπιέρες, δημιουργώντας ανέμελη και αέρινη διάθεση.
  2. Η μουσική. Πριν ξεκινήσεις την πρακτική, βάλε μουσική από οποιαδήποτε συσκευή σε εξυπηρετεί. Προτίμησε χαλαρωτική, ή hung drum που δίνουν το ρυθμό στο σώμα. Η μουσική στο δωμάτιο ολοκληρώνει την πλήρη εμπειρία της γιόγκα.

Καλές πρακτικές!

Σχετικές αναρτήσεις

IKEA: 3 φωτιστικά που συνδυάζουν boho & african style

DecorNews

Bulgari: Η σμαραγδένια πρόσοψη του οίκου από ανακυκλωμένα μπουκάλια

DecorNews

Το Atlantis στη Σαντορίνη είναι το βιβλιοπωλείο – κόσμημα του νησιού

DecorNews