Decor News
Image default
HOME

Γιγαντιαίο σπίτι: Δες το σπίτι σου από μια άλλη οπτική

Θέλετε ένα “kids friendly” σπίτι όπου τα παιδιά θα κυκλοφορούν ασφαλή και χαρούμενα σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Σαν ενήλικες όμως, δεν είναι σίγουρο ότι μπορούμε να σκεφτούμε όλους τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται για τα παιδιά μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.
Μην ξεχνάτε ότι όσο γνώριμο και φιλικό μας φαίνεται, κρύβει πολλές παγίδες ακόμα και σε σημεία που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Επιπλέον, για τα ατυχήματα που συμβαίνουν στα παιδιά σαφώς υπεύθυνοι είναι οι γονείς.
Γνωρίζατε ότι εννέα στις δέκα φορές ένα ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αμέλεια ή υποτίμηση κινδύνου;

Στην Ελλάδα, το 50%- 60% των ατυχημάτων των παιδιών ηλικίας 1-4 ετών γίνονται μέσα στο σπίτι. Περισσότερα από 180.000 παιδιά οδηγούνται κάθε χρόνο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων στην Ευρώπη, εξαιτίας ατυχημάτων, που σχετίζονται με φαινομενικά αθώα αντικείμενα του σπιτιού.

Με καλύτερη ενημέρωση και απλές κινήσεις πρόληψης, μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα σημαντικά.

Με αφορμή τα παραπάνω δημιουργήθηκε στη Γαλλία το  “La maison géante” που σημαίνει “Γιγάντιο σπίτι”.

O ενήλικας βρίσκεται σε ένα σπίτι όπου όλα τα αντικείμενα έχουν διπλάσιο μέγεθος και εξαπλάσιο βάρος. Έτσι μπαίνει ο ίδιος, όχι μόνο νοερά αλλά και στην πραγματικότητα, στη θέση ενός δίχρονου. Από εκεί μπορεί πιο εύκολα να καταλάβει τους κινδύνους που παραμονεύουν για τα παιδιά και να τροποποιήσει το σπίτι του έτσι ώστε να αποφύγει σοβαρά ατυχημάτα.
Πώς θα σας φαινόταν να κατεβαίνατε για λίγο στο ύψος ενός παιδιού;

Σίγουρα θα βοηθούσε να κατανοήσουμε τους κινδύνους και τα εμπόδια που υπάρχουν γύρω του αλλά και το πως αισθάνεται πραγματικά στο σπίτι του.

Ο εξοπλισμός ενοικιάζεται και μεταφέρεται σε διάφορους χώρους (σχολεία, εκθέσεις, εταιρείες).
Αν το κάμανε κι εμείς έστω και νοερά θα μπορούσαμε να προλάβουμε πολλά από τα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν μέσα στο σπίτι μας. Ας παραδειγματιστούμε και ας αλλάξουμε την οπτική μας και θα ανακαλύψουμε έναν κόσμο που θα βοηθήσει και εμάς και τα παιδιά μας να ζούμε με ασφάλεια και ενσυναίσθηση.

Σχετικές αναρτήσεις

Σπίτι: Πώς πρέπει να γίνονται σωστά η απολύμανση και ο καθαρισμός

DecorNews

Πως να κάνεις έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος

DecorNews

Air Condition: Πως θα κάνεις οικονομική χρήση;

DecorNews