Decor News
Image default
HOME

Τι να λάβετε υπόψιν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού σας

Τα κλιματιστικά αποτελούν πηγή δροσιάς και άνεσης κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ζέστης, αλλά και πηγή θερμότητας κατά τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Η εγκατάστασή τους βοηθά στο κλίμα του κάθε χώρου.

Μια ολοκαίνουργια μονάδα κλιματισμού παρέχει και καλή ψύξη/θερμότητα και ενεργειακή απόδοση. Η ενεργειακή βαθμολογία και άλλες πτυχές του κλιματιστικού, καθώς και η εγκατάστασή και η συντήρηση του κλιματιστικού επηρεάζουν επίσης την αποδοτικότητά του. Ακολουθούν μερικές από τις συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού σας.

1. Αποφύγετε το ηλιακό φως και τη ζέστη

Το ηλιακό φως δεν πρέπει να πέφτει άμεσα στην εσωτερική μονάδα, καθώς θα ασκεί πρόσθετη πίεση στη μονάδα κλιματισμού.

Το κλιματιστικό πρέπει επίσης να τοποθετείται μακριά από όλες τις σόμπες, τους φούρνους αερίου και άλλες πηγές θερμότητας. Θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από αντικείμενα όπως κεραίες, καλώδια τηλεόρασης, τηλεφωνικές γραμμές, ηλεκτρικά καλώδια και συσκευές ασφαλείας του σπιτιού. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί κάθε είδους ζημιά που μπορεί να προκύψει κατά την εγκατάσταση.

2. Χώροι κοντά στην εσωτερική μονάδα και αέρια

Θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 15 εκατοστά κενού μεταξύ του πάνω μέρους και των πλαϊνών μερών της μονάδας κλιματισμού και της περιοχής εγκατάστασης π.χ. τοίχου.

Το σύστημα κλιματισμού δεν πρέπει να εγκαθίσταται σε σημεία όπου υπάρχει πιθανότητα διαρροής αερίων και δεν πρέπει να υπάρχουν νέφη από θειάφι ή ελαίων κοντά στο κλιματιστικό.

3. Προσεκτικός χειρισμός

Οι χαλκοσωλήνες, τα ηλεκτρικά καλώδια και άλλα εξαρτήματα και αξεσουάρ του συστήματος κλιματισμού πρέπει να χειρίζονται με προσοχή. Ο σωλήνας αποστράγγισης νερού του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι στερεωμένος με ασφάλεια στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

4. Ζεστά σημεία του σπιτιού

Η εγκατάσταση κλιματιστικού στα πιο ζεστά μέρη του σπιτιού ή σε μια αυλή είναι απαγορευτική και πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος, γιατί τότε το κλιματιστικό σας θα ζοριστεί αρκετά για να κρατήσει το εσωτερικό του σπιτιού σας δροσερό. Ως αποτέλεσμα, θα αυξηθεί ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματός σας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα σημείο που είναι ελαφρώς σκιερό και αρκετά κοντά ώστε η μονάδα να δροσίζει όλες τις ζεστές περιοχές.

Προσοχή: Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κλιματιστικού κοντά σε χώρους που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιάς.

Αυτή είναι η πιο σημαντική πρόταση που πρέπει να έχετε κατά νου κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του κλιματιστικού. Συνιστάται πάντα να είστε προσεκτικοί με το περιβάλλον γύρω από τη μονάδα. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα κλιματισμού δεν είναι κρυμμένη και ότι δεν βρίσκεται κοντά σε οτιδήποτε που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάφλεξη ή στην εξάπλωση οποιουδήποτε είδους ηλεκτρικής πυρκαγιάς. Αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο τόσο για εσάς όσο και για το σπίτι σας, και ως εκ τούτου πρέπει πάντα να το έχετε κατά νου κατά την εγκατάσταση.

5. Αδειοδοτημένο και έμπειρο συνεργείο

Οι τεχνικοί και οι επαγγελματίες που απασχολούνται από τα αδειοδοτημένα συνεργεία υποβάλλονται σε εκπαίδευση εγκατάστασης και επισκευής κλιματιστικών μονάδων. Με την εμπειρία, οι γνώσεις τους αυξάνονται και αποκτούν τεράστια τεχνογνωσία όταν εκτίθενται σε μια σειρά έργων. Έτσι, σας προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες εγκατάστασης και επισκευής του κλιματιστικού σας, οπότε είναι πάντα συνετό να προσλαμβάνετε μια επαγγελματική υπηρεσία εγκατάστασης κλιματισμού.

Σχετικές αναρτήσεις

Χαλιά: Τρόποι για να τα καθαρίσετε μόνοι σας

DecorNews

Πώς ν’ αναζωογονήσετε το σπίτι σας

DecorNews

Σπίτι: Πώς πρέπει να γίνονται σωστά η απολύμανση και ο καθαρισμός

DecorNews