Decor News
Image default
HOME

10 κανόνες του σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης

Οι χρυσοί 10 κανόνες του σκανδιναβικού στυλ. Έτσι μπορούμε να ονομάσουμε όλα όσα μας διδάσκει το συγκεκριμένο είδος στυλ και να τα συμπτύξουμε στον εν λόγω αριθμό.

Ακολουθούν παρακάτω 10 μαθήματα που μας δίδαξε το σκανδιναβικό στυλ για να πάρεις ιδέες για την διακόσμηση του δικού σου σπιτιού. Αποτελούν ωδή στην κομψότητα και των μινιμαλισμό.

skandinaviko

Χρησιμοποίησε τις αποχρώσεις του λευκού και του γκρι

Τα σκανδιναβικά σπίτια χαρακτηρίζονται από μία αίσθηση λιτότητας και κομψότητας χάρη στη χρωματική τους παλέτα η οποία βασίζεται κυρίως στο λευκό. Ωστόσο για να μην δείχνει το σπίτι ψυχρό, οι Σκανδιναβοί χρησιμοποιούν ξύλινο παρκέ, vintage χαλιά και μεταλλικά φωτιστικά.

Δώσε βάση στο σχήμα των φωτιστικών

Αν ρίξεις μία ματιά στα σκανδιναβικά σπίτια θα παρατηρήσεις πως δίνουν μεγάλη σημασία στο κοντράστ που δημιουργείται μέσα στον χώρο. Τι σημαίνει αυτό; Ίσιες γραμμές στα έπιπλα που βρίσκονται μέσα στο χώρο (όπως κρεβάτι, γραφείο ή βιβλιοθήκη) συνδυάζονται με φωτιστικά σε ακανόνιστα σχήματα. 

Επίλεξε μία φυσική παλέτα χρωμάτων 

Οι Σκανδιναβοί αντλούν έμπνευση από τη φύσηπράγμα που σημαίνει ότι η παλέτα που χρησιμοποιούν αντανακλά το τοπίο. Σκέψου χρώματα όπως το πράσινο του δάσους, το γαλήνιο μπλε των φιόρδ συνδυασμένα με λευκά λινά και ανοιχτό ξύλο.

Πρόσθεσε ζωντανά φυτά στον χώρο

Καμιά φορά η μίνιμαλ διακόσμηση μοιάζει ψυχρή γι’ αυτό η προσθήκη μερικών φυτών θα δώσει στον χώρο την απαραίτητη ζωντάνια που χρειάζεται. (Δες περισσότερα φυτά εδώ)

skandinaviko

Χρησιμοποίησε γυάλινα διαχωριστικά

Αν θέλεις να διαχωρίσεις ένα μέρος του δωματίου σου μπορείς να τοποθετήσεις ένα γυάλινο διαχωριστικό το οποίο θα δώσει μία σύγχρονη πινελιά στον χώρο. 

Αξιοποίησε κάθε χώρο (εσωτερικό και εξωτερικό)

Εξαιτίας του ότι μένουν σε μικρά σπίτια οι Σκανδιναβοί εκμεταλλεύονται κάθε εκατοστό του χώρου τους. Το ίδιο ισχύει και για την βεράντα. Τοποθέτησε λειτουργικά έπιπλα (όπως μία αιώρα ή ένα ψάθινο πουφ) και αντί για τις κλασικές γλάστρες προτίμησε τις κρεμαστές.

Άφησε κενό ένα μέρος του τοίχου

Ένας λευκός τοίχος ειδικά στο υπνοδωμάτιο αποπνέει αίσθηση ηρεμίας. 

Χρησιμοποίησε διακοσμητικά από φυσικά υλικά

Όπως ψάθινα καλάθια για τα άπλυτα ρούχα, ψάθινα χαλιά και φωτιστικά από μπαμπού.

Διακόσμησε με mix&match

Για παράδειγμα μπορείς να διακοσμήσεις ένα ράφι με αντικείμενα που θα διαφέρουν τόσο σε μέγεθος όσο και σε ύψος. Ένας μεγάλος πίνακας σε συνδυασμό με μικρότερα αντικείμενα όπως κεριά, βάζα και μικρά terrariums θα δημιουργήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να δείχνει υπερφορτωμένο. Αντίστοιχα, συνδύασε μοντέρνα έπιπλα με vintage μοναδικά κομμάτια.

Άφησε ακάλυπτα τα ξύλινα πατώματα

Το ξύλινο πάτωμα είναι τόσο όμορφο που δεν χρειάζεται κανένα χαλί για να αναδειχθεί. Εκτός από αυτό όμως θα δώσει στον χώρο σου μία φυσική αίσθηση.

Οι 10 χρυσοί κανόνες αποτελούν το αλφαβητάρι του σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης.

Σχετικές αναρτήσεις

Ανανέωσε την εσωτερική σκάλα με 4 βήματα

Decor News

Παζλ δαπέδου

DecorNews

Σπίτι: Πώς πρέπει να γίνονται σωστά η απολύμανση και ο καθαρισμός

DecorNews