Decor News
Image default
Σαλόνι

Διακόσμηση: Γιατί δεν πρέπει να μπαίνει ο καναπές μπροστά από παράθυρο

Η σωστή διακόσμηση σε ένα σπίτι αφορά το Φενγκ Σούι, την αύρα και την λειτουργικότητα που αυτό θα έχει καθώς τοποθετήσουμε τα έπιπλα. Όπως για παράδειγμα τον καναπέ. Ο καναπές δεν πρέπει ποτέ να μπαίνει μπροστά από παράθυρο. Γιατί;

Ενώ η τοποθέτηση που έχει ο καναπές μπροστά από ένα παράθυρο έχει σίγουρα τα αισθητικά της πλεονεκτήματα, αυτή η δημοφιλής ιδέα διάταξης σαλονιού μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα όσον αφορά τη διδασκαλία του Feng Shui. Να τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν εξετάζουμε την τοποθέτηση του νέου μας καναπέ στο σπίτι.

«Ενώ ένας καναπές που τοποθετείται κάτω από ένα παράθυρο είναι όμορφος, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα», λέει η Melissa Waite Stamps, μέλος του International Feng Shui Guild. Η ειδικός προειδοποιεί ότι η τοποθέτηση ενός καναπέ μπροστά από το παράθυρό είναι ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε σύμφωνα με τις αρχές της πρακτικής, κυρίως επειδή η διατάξη αυτή έχει έλλειψη τοίχου, ο οποίος προσφέρει αισθήματα προστασίας στον χώρο μας. «Οι καναπέδες, τα γραφεία και τα κρεβάτια χρειάζονται έναν τοίχο για στήριξη. Αυτό μπορεί να ονομαστεί το «βουνό από πίσω», επειδή προσφέρει μια αίσθηση προστασίας», λέει η Melissa.

parathyro

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. «Η ενέργεια «Τσι» που εισέρχεται από το παράθυρο μπορεί να είναι ισχυρή ή χαοτική, ανάλογα με το τι βλέπει το παράθυρο ή τη θέα που φέρνει στον χώρο», αναφέρει η Melissa. Επομένως, η τοποθέτηση του καναπέ μας μπροστά ή κάτω από το παράθυρο μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα ευπάθειας και ανησυχίας, ενώ το δυνατό/ ορμητικό Τσι εισβάλλει στο δωμάτιο.

Σύμφωνα με τη Melissa, το «Στόμα του Τσι» είναι η «αρχιτεκτονική μπροστινή πόρτα του σπιτιού» και από εκεί εισέρχεται στο χώρο και κυκλοφορεί μέσα από το κτίριο. «Το Τσι έχει άπειρες ιδιότητες και εκφράσεις και μερικές φορές χρειάζεται βοήθεια ή καθοδήγηση για να γίνει πιο τυχερό και πιο ευοίωνο», εξηγεί. Όλες οι πόρτες και τα παράθυρα επιτρέπουν στο Τσι να μπει. Ενώ λοιπόν ένας καναπές κάτω από ένα παράθυρο δεν θεωρείται η πιο τυχερή θέση στο Feng Shui, υπάρχουν τρόποι να προωθήσεις τη θετική ενέργεια στον χώρο σου.

Αν όμως πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετήσουμε τον καναπέ μας στο παράθυρο, η Melissa εξηγεί ότι υπάρχουν τρόποι να ξαναγράψουμε την ενέργεια του Feng Shui και να δημιουργήσουμε μια θετική ατμόσφαιρα στο σπίτι μας. «Μπορείτε να κρεμάσετε έναν μελωδό ή στρογγυλό κρύσταλλο από κόκκινο μεταξωτό κορδόνι ή κορδέλα 23 εκ. για να διαμορφώσεις το Τσι που εισέρχεται και να διασφαλίσεις ότι θα είναι τυχερό», λέει.

Επιπλέον, μπορούμε να τοποθετήσουμε ψηλά όρθια φυτά πίσω από τον καναπέ μας για να αναπαριστούν το «βουνό από πίσω». Αυτό θα μειώσει την πιθανή χαοτική ή ορμητική ενέργεια Τσι που εισέρχεται από το παράθυρό μας.

parathyro

Τέλος, θα πρέπει ο καναπές να είναι όσο το δυνατόν πιο κάτω από το παράθυρο, ώστε να υπάρχει καθαρή θέα όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μεγέθους. Είναι επίσης πρακτικό γιατί θα διευκολύνει το άνοιγμα και το κλείσιμο των παραθύρων.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι φθινοπωρινές μυρωδιές και σε ποια κεριά θα τις βρούμε

DecorNews

4 ευεργετικά φυτά εσωτερικού χώρου

DecorNews

Η σωστή τοποθέτηση για την τηλεόραση στο σπίτι

DecorNews