Decor News
Image default
Σαλόνι

Η σωστή τοποθέτηση για την τηλεόραση στο σπίτι

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναρωτηθεί πού να βάλουμε την τηλεόραση μέσα στο σπίτι μας. Συνήθως αυτή η απορία ξεκινάει αφού έχουμε περίπου διαμορφώσει το σαλόνι ή την τραπεζαρία (αν υπάρχει) και εξετάζουμε τις πιθανές γωνίες του σπιτιού για την τοποθέτησή της.

Πολλές φορές, μας φαίνεται ότι δεν μπορούμε εύκολα να την τοποθετήσουμε κάπου, μιας και μας κλείνει τον χώρο ή αποκλείει την χρήση άλλου διακοσμητικού αντικειμένου που μπορεί να θέλουμε να τοποθετήσουμε. Εδώ στο Decornews σας έχουμε προτάσεις για την τηλεόραση που θα σας φανούν εύχρηστες.

Η τηλεόραση κάτω από το παράθυρο

Ένα σημείο το οποίο δύσκολα διαλέγεται είναι το παράθυρο. Θεωρώντας ότι κλείνει την έξοδο προς το μπαλκόνι, αγνοούμε την τοποθέτησή της εκεί και ψάχνουμε θέσεις τριγύρω. Και όμως, κάτω από το παράθυρο, περίπου στο ύψος των ματιών, είναι μια πολύ καλή λύση, ειδικά αν το παράθυρο δεν πολυχρησιμοποιείται ή αν υπάρχει ελεύθερος χώρος δεξιά ή αριστερά. Μια σύνθεση χαμηλού επιπέδου, ώστε να δεχτεί την τηλεόραση είναι η ιδανική επιλογή.

Εντοιχισμένη εντός σύνθεσης

Ακόμη ένας τρόπος που εξοικονομεί χώρο και αφήνει το περιθώριο διακόσμησης ολόκληρης πλευράς σε τοίχο του σαλονιού. Χωρίς να περιορίζει από την τοποθέτηση σύνθεσης με συρτάρια και ράφια (κυρίως απέναντι από καναπέ), η τηλεόραση μπορεί να βρεθεί σε άνοιγμα ανάμεσα από τα ράφια και τα συρτάρια της σύνθεσης. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι η επιλογή του σύνθετου να είναι μινιμαλιστική για να μη φορτωθεί ο τοίχος.

Πάνω από το τζάκι 

Αν το σπίτι σας διαθέτει τζάκι με επίπεδη επιφάνεια τοίχου (ώστε να μη κάνει καμπύλη και δεν υπάρχει σωστή εφαρμογή), τότε η τηλεόραση μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από αυτό. Τα καλώδιά της μπορούν να περάσουν πάνω από το τζάκι ή να τα κρύψετε σε ειδική συσκευή αποθήκευσης. Αυτή η τοποθέτηση θα δώσει χώρο αξιοποίησης όλου του εύρους του δωματίου και με άλλα αντικείμενα διακόσμησης.

Οι τρεις αυτές επιλογές εξασφαλίζουν χώρο, design και έξυπνη διαχείριση του κάθε δωματίου. Επίσης βοηθούν να παρθεί εξαρχής σωστή απόφαση για το μέγεθος και το είδος της τηλεόρασης, ώστε να εφαρμόσει από την αρχή ιδανικά.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

4 ευεργετικά φυτά εσωτερικού χώρου

DecorNews

Προτζέκτορας Home Edition: Αποστολή Εξετελέσθη

DecorNews

6+1 παράγοντες για την επιλογή του ιδανικού χαλιού!

DecorNews