Decor News
Image default
Κήπος

Χειμωνιάτικα φυτά (Part 2)

Συνεχίζουμε με τα χειμωνιάτικα φυτά που μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι μας με τα χρώματα και τα αρώματά τους.
Kίτρινο γιασεμί

Το κίτρινο γιασεμί ανθίζει στην καρδιά του χειμώνα και προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα. Έχει χαρακτηριστική βλάστηση και είναι ημιαναρριχόμενο, αναπτύσσεται περισσότερο πλευρικά και φτάνει τα 3 μέτρα σε πλάτος και τα δύο μέτρα σε ύψος. Ανθίζει από τον Δεκέμβριο και έχει παρατεταμένη ανθοφορία που διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο. Το κίτρινο γιασεμί φυτεύεται σε μεγάλες γλάστρες που κρέμονται οι βλαστοί του και είναι ιδανική επιλογή για φράκτες και τοίχους. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και ευδοκιμεί και σε ημισκιερά σημεία αλλά και με ήλιο.

 

Αμυγδαλιά

Αν και δεν πρόκειται ουσιαστικά για καλλωπιστικό φυτό, το αγαπημένο αυτό καρποφόρο δέντρο εμφανίζει λευκά ή ροζέ λουλούδια μοναδικής ομορφιάς πάνω στα κλαδιά της, μέσα στον χειμώνα. Μια ανθισμένη αμυγδαλιά μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του χειμωνιάτικου κήπου σας. Η αμυγδαλιά φυτεύεται σε ηλιόλουστα σημεία και θέλει έδαφος με καλή αποστράγγιση.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα πανέμορφο φυτό με υπέροχο άρωμα. Καλλιεργείται και στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες και είναι αρκετά ανθεκτική στη ζέστη και στο κρύο. Παρόλα αυτά, δεν είναι ανθεκτική και στην πίεση του αέρα, οπότε θα ήταν καλό να μην την εκθέτεις υπερβολικά σε σημεία που χτυπάει ο αέρας. Τα λουλούδια της είναι μοβ και έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Τα αιθέρια έλαια της λεβάντας χρησιμοποιούνται ευρέως για χαλαρωτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Ορτανσία

Η ορτανσία είναι ένα από τα λουλούδια εξωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικά στο κρύο και έτσι μπορείς να απολαύσεις και την άνοιξη. Είναι καλό να μην την εκθέτεις άμεσα στο φως του ήλιου, καθώς προτιμά κάπως πιο σκιερά μέρη. Τα άνθη της είναι, συνήθως, ροζ, ή μπλε και σχετικά μικρά σε σχέση με τα φύλλα της.

Κάτι που ίσως να μην ήξερες, είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τα χρώματα των ανθών της ορτανσίας κατά βούληση γιατί μορφοποιούνται ως προς το χρώμα, ανάλογα με το pH του εδάφους. Συνεπώς, αν θέλεις οι γλάστρες με τις ορτανσίες σου να αποκτήσουν ροζ λουλούδια, πρέπει να τις φυτέψεις σε χώμα αλκαλικό. Αντιθέτως, αν επιθυμείς να δεις μπλε λουλούδια, θα πρέπει να αυξήσεις την οξύτητα του εδάφους, αγοράζοντας όξινο χώμα.

Παχύφυτα

Στην οικογένεια των παχύφυτων ανήκουν και οι γνωστοί σε όλους μας κάκτοι. Τα παχύφυτα περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα καλλωπιστικών φυτών για το σπίτι και το μπαλκόνι. Κάποια από αυτά τα φυτά ανθίζουν, αποκαλύπτοντας όμορφα και διακριτικά άνθη. Πρόκειται για κατεξοχήν λουλούδια εξωτερικού χώρου ανθεκτικά στο κρύο, τα οποία μπορούν άνετα να επιβιώσουν και μέσα στο σπίτι. Τα παχύφυτα δεν χρειάζονται συχνό πότισμα, αγαπούν το φως της ημέρας αλλά όχι την έντονη ζέστη. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να φυτέψεις τα παχύφυτα σου το φθινόπωρο.

Πηγή πληροφοριών: www.mistikakipou.gr

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τα 4 καλύτερα αξεσουάρ εξωτερικού χώρου

DecorNews

Χειμωνιάτικα φυτά (Part 1)

DecorNews

Οι 8 πιο συχνές ερωτήσεις για τα φυτά – Μάθε πως θα αποκτήσεις τον τέλειο κήπο!

DecorNews