Decor News
Image default
Κήπος

Λάτρεις του avocado ετοιμαστείτε: Μπορεί ν’ αναπτυχθεί στον κήπο μας

Λατρεύω την απαλή υφή και το ζωντανό χρώμα του. Το avocado είναι αγάπη, τα οφέλη της οποίας ανακαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Πλέον όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό. Συνδυάζεται με πολλά φαγητά, από σνακ μέχρι σαλάτες και πρωτεΐνη και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας. Κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα με σιγουριά, είναι αν το avocado μπορεί να καλλιεργηθεί στον κήπο του σπιτιού μας.

Η απάντηση είναι ναι και ας δούμε τι χρειάζεται
1.Προσδιορίσε ποια ποικιλία θέλεις να αναπτύξεις.

Υπάρχουν περίπου 500 ποικιλίες αβοκάντο. Τα αβοκάντο Hass είναι τα πιο δημοφιλή λόγω της έντονης γεύσης τους.

2.Αγοράσε ένα ήδη μεγαλωμένο δέντρο αβοκάντο προκειμένου να μεταφυτεύσεις.

Είναι καλύτερο να αγοράσεις το σπορόφυτο αβοκάντο σου από ένα φυτώριο από το να φυτέψεις έναν σπόρο από την αρχή.

3.Προσδιόρισε πότε και πού θα φυτέψεις το δέντρο σου.

Είναι καλύτερο να το φυτέψεις την άνοιξη μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, σ’ ένα σημείο όπου το βλέπει περισσότερο ο ήλιος. Βεβαιώσου ότι δεν είναι κοντά σε άλλα δέντρα καθώς τα δε΄ντρα αυτά δεν αναπτύσσονται όταν νιώθουν «εγκλωβισμένα».

avocado

4.Πώς θα φυτέψεις το δέντρο αβοκάντο;

Κάνεις μια τρύπα που είναι 3-4 φορές μεγαλύτερη από τη διάμετρο της γλάστρας που είναι ήδη μέσα το φυτό και το φυτεύεις.

5.Προσθέσε λίπασμα και νερό.

Αμέσως μετά φύτεψε το δέντρο αβοκάντο, προσθέστε ένα παχύ στρώμα χώματος και πότισέ το στη συνέχεια πολύ καλά. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, θα πρέπει να το ποτίζεις κάθε δεύτερη μέρα. Μετά μια με δύο φορές την εβδομάδα. (Συμβουλή: Άσε τα φύλλα του δέντρου που πέφτουν να λειτουργήσουν ως λίπασμα. Τα φύλλα θα κρατήσουν το έδαφος υγρό και θα βοηθήσουν στη διατήρηση του νερού).

6.Γονιμοποίησε το δέντρο του αβοκάντο σου.

Είναι σημαντικό να σιγουρευτείς ότι το νεαρό δέντρο αβοκάντο παίρνει πολλά στοιχεία (όπως άζωτο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο) προκειμένου να διατηρηθεί η ανάπτυξή του. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους θα πρέπει να το γονιμοποιήσεις τρεις φορές συνολικά – μία φορά την άνοιξη, μία φορά το καλοκαίρι και μία φορά το φθινόπωρο.

avocado

Μόλις απέκτησες τα πρώτα σου avocado και τώρα πια ξέρεις ότι θα έχεις πάντοτε στην αυλή σου.

Πηγή: queen

Σχετικές αναρτήσεις

Τα 4 καλύτερα αξεσουάρ εξωτερικού χώρου

DecorNews

Φυτά που αγαπούν τη θάλασσα

Decor News

Χειμωνιάτικα φυτά (Part 1)

DecorNews