Decor News
Image default
Lifestyle

Η σημασία του να έχεις προσωπικό χώρο μέσα στο σπίτι

Η δυνατότητα του να έχεις προσωπικό χώρο μέσα στο σπίτι, είναι αξία ανεκτίμητη. 

Η αίσθηση ελευθερίας κινήσεων, εκφράσεως και σκέψης που σου προσφέρει η δημιουργία προσωπικού χώρου, είναι αυτό ακριβώς που προσδοκείς από αυτόν. Άλλωστε όλοι αποζητούμε τον προσωπικό χώρο μέσα στο σπίτι, για να μπορέσουμε να νιώσουμε ο εαυτός μας και να απολαύσουμε την ξεκούραση, όταν πια επιστρέφουμε σε αυτό. Αν όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τι γίνεται;

Αν ένα σπίτι είναι πιο μικρό ή η διαρρύθμισή του είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει την ύπαρξη ξεχωριστών χώρων, τότε τα πράγματα φαινομενικά δυσκολεύουν. Θέλοντας και μη, βρισκόμαστε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και κάποιες φορές αυτό είναι πιεστικό, μιας και δεν μπορούμε να αφεθούμε σε λίγο πιο προσωπικές στιγμές.

prosopikosxoros

Ησυχαστήριο, άνεση, απλότητα, συγκέντρωση του εαυτού, αποτράβηγμα από την καθημερινότητα, επαναφόρτιση μπαταριών, συνομιλία με τον εαυτό μας ή το τίποτα. Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικά του προσωπικού χώρου. 

Κατ’ εμέ είναι επιτακτική η ανάγκη ύπαρξής του. Και αν δεν υπάρχει ήδη, μπορούμε να τον φτιάξουμε.
  • Διάλεξε ένα σημείο στο σπίτι (μπορεί να είναι το μικρό παράθυρο, η μικρή μπαλκονόπορτα ή το μπαλκονάκι που συνορεύει με κάποιο υπνοδωμάτιο. Μπορεί να είναι η ταράτσα του σπιτιού ή ακόμη και το μπάνιο που μπορεί για λίγο να καταλειφθεί.
  • Ζήτησε την κατανόηση των υπόλοιπων μελών και όρισε το χρονικό διάστημα που ο χώρος αυτός θα σου ανήκει. 
  • Βάλε τα ρούχα με τα οποία νιώθεις άνετα και αφέσου. Μπορείς να διαλογιστείς, να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, ν’ ατενίσεις τα σπίτια, την πόλη, ή το κενό και αυτό να είναι τα πάντα. 

prosopikosxoros

  • Μετά, διάλεξε να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί. Από το να φτιάξεις κάτι νόστιμο για φαγητό ή το να δεις μια χαλαρωτική/διασκεδαστική ταινία.
  • Άφησε τον χώρο όπως τον βρήκες και φρόντισε αν είναι εσωτερικός, ν’ ανανεώνεται τακτικά ο αέρας του.

Η σημασία του προσωπικού χώρου είναι ανεκτίμητη, όπως είμαστε και εμείς.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αθήνα και Πειραιάς 60′-70′: Χριστουγεννιάτικος στολισμός

DecorNews

Gwyneth Paltrow: Το σπίτι της σκορπίζει καλαισθησία, φιλοξενία και άνεση

DecorNews

Μεζονέτα στη Μασσαλία: Μαθήματα γαλλικής φινέτσας

DecorNews