Decor News
Image default
Μπαλκόνι

Γιατί επιλέγουμε μαγαζιά – ταράτσες το καλοκαίρι;

Μαγαζιά ταράτσες ή ταράτσες που έγιναν μαγαζιά; Όπως και να το πεις, ξέρεις ότι σίγουρα θα τις επισκεφθείς μια φορά το καλοκαίρι.

Ταράτσες που φιλοξενούν κόσμο για φαγητό ή ποτό ή και τα δυο μαζί, με χαλαρή ή πιο έντονη ατμόσφαιρα, με απαλό φωτισμό σε μέρη που μυρίζουν καλοκαίρι. Γιατί αν είσαι σε ταράτσα, ε βρε παιδί μου νιώθεις πιο πολύ ότι βρίσκεσαι στο κατακαλόκαιρο και μπορείς να δροσιστείς κάτω από τον μπλε ουρανό με ένα παγωμένο κοκτέιλ.

Είσαι έξω

Βασικότερο όλων όπως προαναφέραμε. Δεν το συζητώ ότι τώρα με τον covid19 και τις παραμέτρους στην εστίαση είναι και ο βασικός παράγοντας για να επισκεφθείς ένα μαγαζί. Απολαμβάνεις το γεγονός λοιπόν ότι δεν σε κρατάνε οι 4 τοίχοι εντός τους.

Όλα είναι λίγο πιο καλοκαιρινά

Τα φωτάκια, οι άνετες -παραθεριστικές σε πολλές περιπτώσεις- καρέκλες, το πάτωμα και η φύση που πλαισιώνουν την ταράτσα, σε αφήνουν ν’ ανεμίζεις με το φουστάνι ή το λινό παντελόνι σου, κάνοντας ατέλειωτες απολαυστικές συζητήσεις.

Απομάκρυνση από τα συνηθισμένα

Το να μπαίνεις σε ένα μαγαζί και αμέσως να κάθεσαι είναι συνηθισμένο. Το να ανεβαίνεις στο rooftop του όμως και να οδηγείσαι εκεί μέσα από διάφορες ταμπέλες, να πατάς στην είσοδο της ταράτσας και αμέσως να βρίσκεσαι κάτω από τ’ αστέρια είναι ασυνήθιστο. Στα σπίτια μας, τις ταράτσες τις έχουμε περισσότερο ως λειτουργικούς χώρους αποθήκευσης ή απλώματος των ρούχων. Να που μπορούν ν’ αξιοποιηθούν διαφορετικά.

Αλλάζει τη ψυχολογία

Ανοιχτός χώρος χωρίς καν σκέπαστρο από πάνω, σημαίνει ελευθερία στο μυαλό και στο πνεύμα. Αμέσως νιώθεις τον φυσικό αέρα και όχι εκείνον τον τεχνητό του κλιματιστικού, χαλαρώνεις και αποφορτίζεσαι.

Το ξέρω και το ξέρεις πως οι ταράτσες είναι must τα καλοκαίρι. Μην αργείς, εξερεύνησέ τες, είτε βρίσκεσαι την πόλη, είτε σε νησί, είτε οπουδήποτε υπάρχουν!

Σχετικές αναρτήσεις

Αθηναϊκές ταράτσες: Πώς να τις αξιοποιήσεις

DecorNews

Πώς να στολίσεις το μπαλκόνι σου για τις γιορτές

DecorNews

Η κυματιστή οροφή στο Barbouni του Costa Navarino εντυπωσιάζει για την οικολογία της

DecorNews