Decor News
Image default
Lifestyle

Καλλιμάρμαρο: Αυτό το σπίτι είναι βγαλμένο από τη 60’s δεκαετία

Συνεχίζοντας την περιήγηση σε διάφορα σπίτια της Αθήνας που έχουν διαμορφωθεί με συγκεκριμένο στυλ δεκαετίας ή θέμα, φτάνουμε αυτή την εβδομάδα στο Καλλιμάρμαρο.

Συγκεκριμένα, το αρχιτεκτονικό γραφείο Hiboux Architecture ανακαίνισε το εν λόγω σπίτι, διατηρώντας και τροποποιώντας τα στοιχεία που ήδη είχε, προσθέτοντας ακόμη μερικές πινελιές μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, κάνοντας το σπίτι στο Καλλιμάρμαρο να διατηρήσει τη δική του αισθητική από την δεκαετία των 60’s και μάλιστα να την αναδείξει ακόμη περισσότερο.

Λίγα λόγια

Πριν αφήσουμε το φωτογραφικό υλικό να μιλήσει από μόνο του, αξίζει ν’ αναφέρουμε τα εξής:

  • Το διαμέρισμα είναι γωνιακό και βλέπει σε δυο πεζοδρόμους της περιοχής του Καλλιμάρμαρου. Αρχικά γκρεμίστηκαν οι αντίστοιχοι εσωτερικοί τοίχοι ώστε να αποκαλυφθεί η θέα στους δυο δρόμους στον κεντρικό χώρο διημέρευσης. «Οπές επικοινωνίας μεταξύ των δωματίων αξιοποιούν περισσότερο τις θεές αυτές δίνοντας φυγές στο βλέμμα προς τα έξω» τονίζουν οι designers.

  • Για την κατασκευή της επαναχρησιμοποιήθηκαν παλιές πόρτες μεσοπολεμικού σπιτιού, οι οποίες τροποποιήθηκαν και συναρμολογήθηκαν κάτω από έναν καινούριο φεγγίτη που αποκαλύπτει την συνέχεια του ταβανιού.
  • Όλες οι χρωματικές αποχρώσεις κινούνται σε μια απαλή παλέτα τονίζοντας τον μινιμαλισμό των χώρων και προσδίδοντας φωτεινότητα.

  • «Αντίστοιχα θεωρώντας πως η ίδια η πρώτη ύλη περιέχει ένα είδος φυσικής και εγγενούς διακοσμητικής ικανότητας επιμείναμε στην χρήση λιτών επίπλων και φωτιστικών από την μαζική βιομηχανική παραγωγή του μεσοπολέμου, όπως τα πορσελάνινα φωτιστικά του Wilhelm Wangelfeld, τα διαμαντέ τζάμια των πορτών του μεσοπολέμου, οι κρεμάστρες απο χυτοσίδηρο κ.ά» λέει η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου σχετικά με την ανακαίνιση του διαμερίσματος.

Μετά από αυτές τις πληροφορίες, παραθέτουμε το φωτογραφικό υλικό το οποίο είναι μια εξαιρετική δουλειά των Αλίνα Λέφα και Στρατή Βογιατζή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο άρθρο www.bovary.gr

Για ν’ ανακαλύψετε το αρχιτεκτονικό γραφείο κάντε κλικ εδώ

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Νιλ Πάτρικ Χάρις: Πουλάει το σπίτι του στο Χάρλεμ για 7,3εκ. δολάρια

Decor News

Η ανεπανάληπτη εμπειρία του να κοιμάσαι σε υπόσκαφο

DecorNews

Gwyneth Paltrow: Το σπίτι της σκορπίζει καλαισθησία, φιλοξενία και άνεση

DecorNews