Decor News
Image default
Χρώμα

Πως το μπλε του κοβαλτίου εντάσσεται στη διακόσμηση

Δεν υπάρχει καλύτερη λέξη από τη λέξη σπίτι, όταν είσαι μακριά του και το αποζητάς, όταν είσαι κοντά του και το νιώθεις να σε αγκαλιάζει και όταν φεύγεις, αλλά ξέρεις ότι έχεις το δικό σου καταφύγιο πάντα να γυρνάς. Το να το περιβάλλεις με έπιπλα και χρώματα που είναι του γούστου σου το κάνουν ακόμη πιο προσωπικό. Σαν το μπλε χρώμα.

Το μπλε το λες σίγουρα πολύ προσωπικό. Είναι ένα χρώμα το οποίο δεν τυγχάνει συνολικής αποδοχής σε έναν χώρο μιας και είναι ιδιαίτερο, έντονο και θέλει προσοχή στην εφαρμογή του, τόσο σε τοίχο όσο και στα έπιπλα. 

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής υποδημάτων Samuele Failli, ένας άνθρωπο που έχει δημιουργήσει υπέροχα τακούνια για τους Prada, Azzedine Alaïa και Yves Saint Laurent, έχει εντάξει το μπλε στο δικό του σπίτι και μας γεμίζει με έμπνευση και ιδέες.

Το σπίτι του, το οποίο μοιράζεται με τον Brando, το σκυλάκι του ράτσας Parson Russell Terrier, είναι, λέει, το «μέρος του στο να βρίσκεται». Η τέλεια απόδραση του από μια κατά τα άλλα ταραχώδη ζωή. «Κάθε φορά που επιστρέφω μετά τα επαγγελματικά μου ταξίδια, νιώθω ότι είμαι τελικά ασφαλής από το άγχος», εξηγεί. Αυτή η στιγμιαία χαλάρωση εξαρτάται εν μέρει από το περιβάλλον.

Βρίσκεται σε μια γωνιά της Τοσκάνης, γνωστή για τη φυσική της ομορφιά, λίγο μακριά από την καλλιτεχνική πόλη του Αρέτσο. Η βίλα του, που χτίστηκε το 1721, επωφελείται της θέας 360 μοιρών γύρω στους καταπράσινους λόφους. Είναι σαν μια κάρτα. Στο εσωτερικό, ωστόσο, υπάρχουν εκπλήξεις, με την ηρεμία της υπαίθρου να αντικαθίσταται από μια τολμηρή χρήση χρώματος και έντονης μορφής.

Χωρισμένα σε τρεις ορόφους, τα δωμάτια της βίλας συνδέονται χάρη στην κυρίαρχη χρήση ενός χρώματος: το μπλε του κοβαλτίου. Από τη μελέτη του Samuele, η σκιά καλύπτει όχι μόνο τους τοίχους αλλά και το δάπεδο, ως μέρος μιας εγκατάστασης από τον καλλιτέχνη και τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Duccio Maria Gambi με έδρα τη Φλωρεντία.

Ας το απολαύσουμε

Σχετικές αναρτήσεις

Τα χρώματα της άνοιξης στον χώρο σου

DecorNews

Λέμε ναι στο avocado green το χρώμα – τάση

DecorNews

Tα κατάλληλα χρώματα για να δουλεύεις από το σπίτι

Decor News