Decor News
Image default
Χρώμα

Φραουλί: Το χρώμα που θα φορεθεί στη διακόσμηση

Ξεκινήσαμε με αυτά τα περίεργα ονόματα περί αποχρώσεων, θα πουν όσοι δεν αναγνωρίζουν τη διαφορά από το ροζ της πούδρας με το ροζ το κουφετί. Και οκ, αυτή είναι μια δύσκολη διαφορά. Το φραουλί όμως εύκολα το καταλαβαίνεις και το προσδιορίζεις.

Το φραουλί είναι το χρώμα που ναι μεν έχει ήδη αξιοποιηθεί από τους interior designers, πρόκειται όμως να μας απασχολήσει πολύ και στη συνέχεια. Καλοκαιρινό και όχι μόνο, προσθέτει millenials νότες όπου και αν τοποθετεί στο χώρο. 

Από τοίχους, μέχρι έπιπλα, το φραουλί, αυτό το ζωηρό ροζ της φράουλας, δίνει μια ”ζουμερή” και ευχάριστη αίσθηση. Συμπληρώνει ή διαμορφώνει τη διακόσμηση και προσδίδει ενέργεια αλλά και ταυτόχρονη οικειότητα στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο. 

Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν εύκολο να το επιλέξεις, τώρα όμως έχει ήδη εδραιωθεί στις διακοσμήσεις.

Πιο έντονο από το millenial pink που κατέκλυσε τα interiors πριν μερικά χρόνια, πιο ανοιχτό και χαρούμενο από το μωβ ή το σκούρο κόκκινο, το strawberry pink δίνει μια νότα αισιοδοξίας.

Οι insiders επενδύουν σε ένα σετ φραουλί σεντόνια, σε ένα vintage φωτιστικό ή ένα σερβίτσιο -οι πιο μεγάλες «επεμβάσεις» στο χώρο περιλαμβάνουν ροζ καναπέδες και ταπετσαρίες και έναν ποπ νιπτήρα.

Θυμίζοντάς μας πολλές φορές εκτός από τις πολυαγαπημένες μας φράουλες και άλλα δροσιστικά φαγητά ή χυμούς, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε αρκετά και στην κουζίνα ή σε χώρους γύρω από αυτή, όπως το σαλόνι ή το χολ.

Προσθέστε χρώμα και funky διάθεση στις διακοσμητικές επιλογές σας και κινηθείτε σε.. φραουλί αποχρώσεις. Πάμε παρακάτω να δούμε μερικές προτάσεις χρήσης του χρώματος.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Λευκό: Το χρώμα – ουδέτερος καμβάς στη διακόσμηση

DecorNews

Σοκολάτα και καραμέλα: Γλυκά ή τα χρώματα του Οκτώβρη;

Decor News

Pantone: Κίτρινο και γκρι, τα χρώματα του 2021

DecorNews