Decor News
Image default
Lifestyle

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός φτιάχνει τη διάθεση και φέρνει χαρά

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς φέτος θα στολίσουμε, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, νωρίτερα από το καθιερωμένο. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουμε ν’ αλλάξουμε διάθεση. Πώς συμβάλλει λοιπόν ο στολισμός σε αυτό;

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου, ξεκινάει κάπου τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη. Φέτος παρατηρείται το φαινόμενο να έχουν ήδη στολιστεί τα πρώτα σπίτια εσωτερικά και εξωτερικά, κάτι το οποίο μας φτιάχνει πολύ τη διάθεση.

xristougenna

Οι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να στολίσουν νωρίς, βάσει ερευνών, είναι πιο χαρούμενοι επιδιώκοντας ευτυχισμένες στιγμές. Πιο συγκεκριμένα ο ψυχαναλυτής Steve McKeown εξηγεί: “Αν και υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα επέλεγε να στολίσει αρκετά νωρίς, αυτό συμβαίνει για λόγους νοσταλγίας ώστε να ξαναζήσει την μαγεία.

Σε έναν κόσμο γεμάτο πίεση και άγχος οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετίσουν πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση προκαλεί τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας. Τα διακοσμητικά στοιχεία αποτελούν απλώς ένα μονοπάτι για τα παλιά παιδικά μαγικά συναισθήματα του ενθουσιασμού. Έτσι, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός επεκτείνει τον ενθουσιασμό! „

xristougenna

Επίσης μια μελέτη του πανεπιστημίου της Utah, έδειξε πως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός εξωτερικού χώρου είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε προς τους γείτονες μας, ότι το σπίτι μας είναι προσβάσιμο και φιλικό προς αυτούς.

Συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και στιγμές γέλιου, είναι όλα όσα επιθυμούμε να νιώσουμε αυτές τις ημέρες, ειδικά μετά από όλα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία δυο χρόνια. Τα φωτάκια, τα λαμπάκια στο δέντρο, οι πολύχρωμες μπάλες και η ζεστή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, είναι η επιτομή της χαράς και των ευτυχισμένων στιγμών.

xristoygenna

Ας τις απολαύσουμε και ας μη διστάσουμε να στολίσουμε ακόμη πιο νωρίς φέτος. Η μαγεία των γιορτών δημιουργείται πρώτα από εμάς τους ίδιους.

Σχετικές αναρτήσεις

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι: O οίκος Chanel, το άλογο & η ανιψιά του πρίγκιπα

DecorNews

Ένα κυκλαδίτικο διαμέρισμα στο Θησείο

Decor News

Όταν η αγάπη για τη μουσική γίνεται μουσικό δωμάτιο

DecorNews