Decor News
Image default
NEWS

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας και η εντυπωσιακή ανακαίνισή της

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας ανακαινίστηκε, λειτουργεί και ως βιβλιοθήκη και ως μουσείο και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

Με τη στέγαση μιας τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς, η Εθνική Βιβλιοθήκη παρέχει παράλληλα εγκαταστάσεις και χώρο για περπάτημα, ανακάλυψη και ανταλλαγή. Το άνοιγμα της βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2022.

βιβλιοθήκηΓαλλία

Παλαιότερα γνωστός ως Bibliotheque du Roi, ο χώρος Richelieu της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας κοντά στο Palais-Royal ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 10 χρόνια ανακαίνισης. Ο μετασχηματισμός του 300 ετών χώρου περιλάμβανε αποκαταστάσεις πρόσοψης, εγκατάσταση εσωτερικού κήπου και συντηρήσεις εγκαταστάσεων, προωθώντας την καινοτομία, τη νεωτερικότητα και το άνοιγμα της βιβλιοθήκης σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το έργο που έγινε στη βιβλιοθήκη θεωρείται ένα από τα μεγάλα έργα που διευθύνονται από το υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας με την υποστήριξη του υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας. Οι αρχιτέκτονες που ήταν υπεύθυνοι για την ανακαίνιση ήταν το Atelier Bruno Gaudin, μαζί με το EGIS, το CASSO και το 8’18.

βιβλιοθήκηΓαλλία

Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη με μια διαδρομή από το Λούβρο στην Όπερα, κοντά στο Palais-Royal και την Comédie Française. Οι δύο είσοδοί του στην οδό Vivienne και στην οδό de Richelieu θα γίνουν το επίκεντρο της πόλης, καλώντας τους περαστικούς να ανακαλύψουν μια εξαιρετική κληρονομιά στην καρδιά του Παρισιού. H πτέρυγα Richelieu θα προσφέρει στο κοινό πλήρως ανασχεδιασμένους χώρους, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου μουσείου, με μια διαδρομή που θα αφηγείται την ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με τρόπο χρονολογικό και θεματικό.

βιβλιοθήκηΓαλλία

βιβλιοθήκηΓαλλίαΑναμένουμε τη θαυμαστή δημιουργία για όμορφες, ενδιαφέρουσες και περιηγήσεις που θα μπορέσουν να διευρύνουν τους ορίζοντές μας. 

βιβλιοθήκηΓαλλία

βιβλιοθήκηΓαλλία

Σχετικές αναρτήσεις

Ένα σπίτι από.. γαλάζιο στην Πορτογαλία φέρνει το καλοκαίρι

DecorNews

Το Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης γίνεται..summer camp 2021

DecorNews

Ιππότες και Κυκλάδες ”παντρεύονται” στη μαγευτική Λίνδο

DecorNews