Decor News
Image default
NEWS

Η Εθνική Πινακοθήκη θα γιορτάσει 200 χρόνια με μια υπέροχη ανακαίνιση

Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου θα γιορτάσει τα 200 χρόνια της με ανακαινίσεις που θα εντυπωσιάσουν.

Όπως αποκάλυψε με τις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησε, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, δείχνει πώς θα πρέπει να μεταμορφωθεί η είσοδος στην πτέρυγα Sainsbury μέχρι την 200η επέτειό της το 2024.

Η πτέρυγα Sainsbury, που σχεδιάστηκε από τους Robert Venturi και Denise Scott Brown και χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια εμπόρων, άνοιξε το 1991. Αν και οι γκαλερί στον επάνω όροφο έχουν λειτουργήσει καλά, η στενή είσοδος στο ισόγειο έχει αποδειχθεί λιγότερο επιτυχημένη στην αντιμετώπιση της αύξησης των επισκεπτών αριθμοί μέχρι τον Covid-19.

ethnikipinakothiki

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, που ονομάστηκε NG200, το φουαγιέ πρόκειται να ανοίξει, εν μέρει παίρνοντας χώρο από το κατάστημα και το εστιατόριο που βρίσκονται στο μεσαίο επίπεδο.  Αυτό θα ελευθερώσει χώρο, επομένως τυχόν ουρές αναμονής και έλεγχοι ασφαλείας θα πραγματοποιούνται εντός και όχι μόνο έξω στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Το φουαγιέ θα έχει πολύ περισσότερο φυσικό φως από ό,τι σήμερα.

Ένα Κέντρο Ερευνών και μια περιοχή Μελών θα εισαχθούν στη γωνία του κτηρίου Wilkins του 19ου αιώνα, προσβάσιμα από μια νέα σύνδεση στο υπόγειο με το φουαγιέ Sainsbury και από το επίπεδο του δρόμου. Μαζί με την κύρια σκάλα Sainsbury Wing, η σύνδεση του υπογείου θα παρέχει επίσης μια άλλη διαδρομή προς τις στοές στον κύριο επάνω όροφο του αρχικού κτιρίου.

Ο εξωτερικός χώρος γύρω από την πτέρυγα Sainsbury θα αναβαθμιστεί, δημιουργώντας μια πιο ελκυστική πεζοδρομημένη διαδρομή από την πλατεία Τραφάλγκαρ έως την πλατεία Λέστερ.

ethnikipinakothiki

Ο Γκαμπριέλε Φινάλντι, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, παραδέχεται ότι ο Covid-19 είχε «καταστροφικό αντίκτυπο στον τομέα των τεχνών και του πολιτισμού». Ωστόσο, προβλέπει ότι ο αριθμός των επισκεπτών της γκαλερί θα επανέλθει στο προ-πανδημικό επίπεδο των σχεδόν έξι εκατομμυρίων ετησίως έως το 2024-25.

Σχετικές αναρτήσεις

Το ζευγάρι που έγινε viral με το σπίτι μινιατούρα

DecorNews

Naomi Campbell: Η πολυτελής βίλα του ξακουστού μοντέλου

DecorNews

Λυκαβηττός: Ξεκίνησε το έργο αναζωογόνησής του

DecorNews