Decor News
Image default
Οργάνωση

Χαλί στο σπίτι: Πώς θα εξαφανίσετε τους 3 πιο δύσκολους λεκέδες

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο σπίτι, ειδικά τώρα τον χειμώνα είναι το χαλί. Ζεστό, και πάντοτε απαραίτητο στα κρύα πατώματα.

Και ενώ σχεδόν σε όλα τα σπίτια στρώνουμε χαλί τους κρύους μήνες του χειμώνα, άλλο τόσο, σχεδόν σε όλα τα σπίτια μας πιάνει άγχος μήπως το λερώσουμε. Και μέσα στο άγχος, πράγματι κάποιες φορές μπορεί να λερωθεί με κάθε λογής προϊόν. Πώς μπορούμε λοιπόν να καθαρίσουμε τους 3 πιο δύσκολους λεκέδες από τα χαλιά μας;

Πριν σας πούμε τον τρόπο, γρήγορο κουίζ: Ποιοί είναι οι πιο δύσκολοι λεκέδες; Είτε απαντήσατε σωστά είτε όχι, σας παραθέτουμε την απάντηση!

xali

Λεκές από καφέ

Για να εξαφανίσετε έναν από τους πιο κοινούς λεκέδες θα χρειαστείτε λίγη μπύρα. Με το που θα πέσει ο καφές στο χαλί σας κάντε το εξής: Σκουπίστε ταμποναριστά το σημείο που λερώθηκε με ένα βαμβακερό πανί και έπειτα ρίξτε πάνω του μπύρα. Αφήστε την μπύρα να δράσει για 30 λεπτά και έπειτα σκουπίστε με το βαμβακερό πανάκι. Αν δεν φύγει τελείως ο καφές επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Λεκές από λάδι

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να εξαφανίσετε λιπαρούς λεκέδες είναι να ρίξετε ζεστό νερό πάνω στον λεκέ. Αφήστε το για 30 λεπτά και έπειτα ρίξτε σε μια οδοντόβουρτσα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Τρίψτε προσεκτικά και θα δείτε τον λεκέ σας να εξαφανίζεται.

xali

Λεκές από κρασί 

Mε ένα βαμβακερό πανί απομακρύνετε το πολύ κρασί από το χαλί σας. Έπειτα ρίξτε πάνω στον λεκέ μαγειρική σόδα. Αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά και έπειτα ρίξτε λίγη υγρή σόδα. Ξεπλύνετε το σημείο με νερό.  Ο λεκές σας θα εξαφανιστεί στο λεπτό. 

Σχετικές αναρτήσεις

Οργάνωσε το τέλειο Halloween Party με όσα έχεις σπίτι

DecorNews

3+1 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

DecorNews

Φοιτητικό σπίτι: Διακόσμησέ το με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε καμβά

DecorNews