Decor News
Image default
HOME

Οικολογία: Ανανέωσε τον χώρο σου με αυτές τις οικολογικές επιλογές

Οικολογία και καθημερινότητα. Ολοένα και πιο συχνά παρατηρείται η διασταύρωση των δυο αυτών εννοιών, αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας ουσιαστικά.

Μικρές ή μεγάλες αλλαγές στις συνήθειές μας, με το μάτι στραμμένο στην οικολογία, βοηθούν συνολικά τον πλανήτη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ευρεία χρήση πλαστικών και η μαζική αγορά προϊόντων που πλήττουν το περιβάλλον, παλιά ήταν κάτι δεδομένο, χωρίς καν να γίνεται αντιληπτό από τους καταναλωτές.

Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει και γνωρίζουμε ότι, βάζοντας ο καθένας μας ένα λιθαράκι με τη σωστή οικολογική αγορά αντικειμένων, μπορεί να αποβεί σπουδαία προσπάθεια στο ευ ζην.

Μιλώντας για αντικείμενα, εστιάζουμε σε αυτά που, είτε είναι εύχρηστα, είτε διακοσμούν τον χώρο μας.

Ποιες είναι οι οικολογικές αγορές που μπορούμε να κάνουμε αυτό το φθινόπωρο, διαμορφώνοντας eco φιλοσοφία;

Οι κουρτίνες

Από τα πιο βασικά κομμάτια ενός χώρου, μιας και ντύνει στην κυριολεξία όλο το σπίτι. Κατευθυνόμενοι στις γήινες αποχρώσεις, αναζητήστε στην αναγραφή υλικών το χαρακτηριστικό του οικολογικού. Με προσωπική προτίμηση τις κουρτίνες μερικής συσκότισης για το σαλόνι και πλήρους για το υπνοδωμάτιο, η τελική επιλογή, δική σας. Αναζητήστε την καλύτερη για εσάς εδώ.

Τα σκαμπό

Εδώ ομόφωνα προτείνουμε.. τα μπαμπού! Πρώτον γιατί είναι μια οικολογική επιλογή και δεύτερον γιατί αποτελούν διαχρονική επιλογή, όσο και αν τώρα είναι τάση. Λειτουργούν πολυπλεύρως στο χώρο και διαμορφώνουν boho, γήινο/φυσικό, εκλεπτυσμένο στυλ.

Το Χαλί

Τα χαλιά επιστρέφουν δυναμικά στο χώρο. Η έλευση του φθινοπώρου, μας έβαλε ήδη στην αναζήτηση χαλιού που να ταιριάζει στην εποχή, να μην είναι βαρύ και να κρατάει τη πρώτη ζέστη που θέλουμε για το ξεκίνημα της σεζόν. Στην οικολογική version προτιμάμε το χαλί χαμηλής πλέξης σε μπεζ απόχρωση.

carpet

 

Το τρίπτυχο μιας περισσότερο οικολογικής πλευράς στο χώρο μας, συντέθηκε!

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

10 κανόνες του σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης

DecorNews

Πως να κάνεις έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος

DecorNews

Πατώματα Laminate: Γιατί να τα επιλέξεις

DecorNews