Decor News
Image default
HOME

Πως να δημιουργήσεις ένα ‘’ήρεμο’’ σπίτι

‘’Το σπίτι μας’’.

Το μέρος που αποτελεί το καταφύγιο απ’ την έντονη καθημερινότητα και όλα όσα περιλαμβάνει. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα έχει γίνει ο τόπος εργασίας, το κέντρο δραστηριοτήτων, η κουζίνα πειραματισμού μας και πολλά ακόμη, μιας και η κοινωνία έχει διαφοροποιηθεί απ’ την ‘’κανονικότητά’’ της. Το σπίτι μας αποτελεί πυλώνα της νέας κανονικότητας. Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε λοιπόν μέσα στο χάος που επικρατεί, ήρεμους χώρους που προσφέρουν γαλήνη και μειώνουν το άγχος; Παρακάτω θα δούμε tips που έχουν δώσει γνωστοί διακοσμητές εσωτερικών χώρων του εξωτερικού:

  1. Εν αρχή ην Το φως!

Φωτεινό δωμάτιο = ήρεμο δωμάτιο. Και τι καλύτερο από τις ακτίνες του ήλιου να μπαίνουν φυσικά μέσα από τα παράθυρα, φωτίζοντας τις γωνιές κάθε χώρου; Η ύπαρξη του φυσικού φωτός προκαλεί χαλάρωση στα μάτια, διευρύνει τον χώρο και απλώνεται ομοιόμορφα παντού, καθιστώντας το τεχνητό φως περιττό. Επίσης, έχουμε την αίσθηση της ώρας και μπορούμε να οργανώσουμε τις δουλειές μας καλύτερα. Tip by: Matthew Caughy, Νέα Υόρκη.

  1. Η φύση στο σπίτι σου

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον, φτιάχνει το κέφι, όπως και να το κάνεις. Και μόνο που είσαι έξω, απολαμβάνεις τη δροσιά και τη σκιά των δέντρων, το άρωμα των λουλουδιών και ό,τι ακόμα χαρίζει η φύση, ανεβαίνεις ψυχολογικά. Τι θα έλεγες αν όλη αυτή τη διάθεση τη μετέφερες σπίτι σου, τοποθετώντας τζαμαρίες που βλέπουν σε κήπο, σε θέα με φύση ή σε μπαλκόνι με φυτά; Ακόμη, η ξύλινη μπροστινή προέκταση ενός κρεβατιού ή η ύπαρξη επίπλων από ξύλο, ακατέργαστη πέτρα ή αντικείμενα με τρεχούμενο νερό, θα δώσουν εκείνο το στοιχείο που συνδέει το σπίτι με τη φύση. Tip: Dawn Carlson of MAS Design .nature in house

  1. ‘’Ήσυχες’’ χρωματικές παλέτες

Το πιο εύκολο κομμάτι στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού χώρου, είναι τα χρώματα στους τοίχους. Είναι γνωστό ότι, τα έντονα χρώματα φέρνουν ενέργεια, ενώ τα αθόρυβα, πιο ουδέτερα και απαλά, αποφορτίζουν. Η σωστή επιλογή, φέρνει το κατάλληλο αποτέλεσμα. Επιλέξτε ανάμεσα σε ενδιαφέρουσες επιλογές αποχρώσεων, διαμορφώνοντας κάθε δωμάτιο με την κατάλληλη διάθεση ή τον συνδυασμό διαθέσεων και απολαύστε το δημιούργημα ικανοποίησης κάθε σας διάθεσης. Tip: Mann.

  1. Καθορισμός χώρου

Οι χώροι μεικτής χρήσης κυριαρχούν και με το παραπάνω τα τελευταία χρόνια και ειδικά το τελευταίο διάστημα, μιας και η τραπεζαρία μπορεί να γίνει χώρος εργασίας, το υπνοδωμάτιο χώρος γυμναστικής κοκ. Παρόλα αυτά, το φαινόμενο αυτό, όταν γίνεται κατ’ επανάληψη δημιουργεί σύγχυση. Παρόλο που οι επιταγές της κοινωνίας επιβάλλουν την ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και κοινωνική ή οικογενειακή ζωή, η σύμπνοια των τριών πραγματοποιείται μόνο σε φυσικούς χώρους. Στο σπίτι η καλύτερη λύση είναι ο διαχωρισμός της εργασίας με το κλείσιμο μιας πόρτας και το άνοιγμα για παράδειγμα της κουζίνας όπου μαγειρεύει όλη η οικογένεια και απολαμβάνει χρόνο μαζί. Ταξινομήστε λοιπόν δωμάτιο ανά δραστηριότητα, όταν αυτό είναι εφικτό. Tip: Baker.

Αυτές είναι μερικές έξυπνες λύσεις που επιφέρουν ηρεμία, αποβάλλουν την ένταση στον χώρο και δημιουργούν ένα σπίτι ‘’αγκαλιά’’ για ήρεμες στιγμές και αναμνήσεις μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Δοκίμασέ τες και βίωσε τ’ αποτελέσματα!

Σχετικές αναρτήσεις

Τι να λάβετε υπόψιν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού σας

DecorNews

Vipart: Ανακάλυψε όλα τ’ αγαπημένα σου προϊόντα με έκπτωση -20%

DecorNews

Πως να κάνεις έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος

DecorNews