Decor News
Image default
Lifestyle

Όταν η αγάπη για τη μουσική γίνεται μουσικό δωμάτιο

Αν έχουμε ένα δωμάτιο στο σπίτι αναξιοποίητο και λατρεύουμε τη μουσική ή ακόμα καλύτερα παίζουμε κάποιο όργανο, τότε η δημιουργία ενός μουσικού δωματίου θα είναι ο δημιουργικός χώρος που μέσα εκεί θα ξεχνιόμαστε.

Ένας ναός για τη μουσική, για τη χαλάρωσης και τη ζωντάνιας ανάλογα το κέφι, ο οποίος φυσικά θέλει την αντίστοιχη διακόσμηση. Πώς μπορούμε να την πετύχουμε:

Επιλογή των ‘’σωστών’’ επίπλων – οργάνων

Το σωστό είναι διαφορετικό για τον κάθε ένα από εμάς. Αναλόγως το όργανο που παίζουμε, που έτυχε να έχουμε στο σπίτι ή θέλουμε να μάθουμε, συνδυάζουμε και την υπόλοιπη διακόσμηση. Για όργανα όπως κλασική κιθάρα, τρομπέτα, πιάνο, επιλέγουμε ξύλινα έπιπλα σε rustic ή πιο κλασικό στυλ. Για ηλεκτρική κιθάρα, αρμόνιο ή υλικά στο όργανο που τείνουν σε industrial ή pop ύφος, επιλέγουμε πιο έντονες αποχρώσεις επίπλων με γυαλιστερές επιφάνειες.

Συνεχίζοντας την διακόσμηση του δωματίου, απαραίτητο εργαλείο είναι ο υπολογιστής ή laptop. Αν με ρωτάτε, το PC είναι πιο safe επιλογή, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να το εμπλουτίσουμε με φωτισμό πίσω από την οθόνη, περιμετρικά με διακοσμητικά πενταγράμμου ή να συνδυάσουμε την υπολογιστή, καρέκλα και γραφείο.

Στον τοίχο, παλιά έβαζαν αφίσες αγαπημένων συγκροτημάτων. Πλέον, μινιμαλιστική και ταιριαστή με όλα τα είδη διακόσμησης, είναι η βιβλιοθήκη. Σε σχήμα κιθάρας ή σε απλές και σαφείς γραμμές, θα φιλοξενήσει τα μουσικά βιβλία μας. Εκτός της βιβλιοθήκης, η κιθάρα ή κάποιο άλλο μουσικό όργανο που έχουμε αλλά δεν χρησιμοποιούμε πια, μπορεί να γίνει διακοσμητικό τοίχου ή επιδαπέδιο. Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις διακόσμησης και αφήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας να διαχυθούν στο δωμάτιο, μαζί με τη μουσική.

Περισσότερες ιδέες στο : Pinterest

Σχετικές αναρτήσεις

5 λεπτά Ζεν: Η φύση ως αγχολυτικό

DecorNews

Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι: O οίκος Chanel, το άλογο & η ανιψιά του πρίγκιπα

DecorNews

Πηγές που προκαλούν άγχος μέσα στο σπίτι μας

DecorNews