Decor News
Image default
Lifestyle

Bulgari: Η σμαραγδένια πρόσοψη του οίκου από ανακυκλωμένα μπουκάλια

Το αρχιτεκτονικό στούντιο MVRDV έφτιαξε μια πολυτελή πρόσοψη του κτιρίου Bulgari από ανακυκλωμένα μπουκάλια στο χρώμα του νεφρίτη!

Δανειζόμενη στοιχεία από την Αρ Ντέκο, η εταιρεία MVRDV προχώρησε σε μια καινοτόμα δημιουργία για τον οίκο Bulgari και αυτή δεν είναι άλλη από την λαμπερή πρόσοψή της στον οίκο στη Σανγκάη, το υλικό της οποίας μας ξαφνιάζει ευχάριστα μιας και προέρχεται από ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας.

bulgari

Η επένδυση από ορείχαλκο και πράσινα μπουκάλια δημιουργεί μια φωτεινή ψευδαίσθηση και τα χρώματα αναφέρονται στο πρώτο ιστορικό κατάστημα της Bulgari στη Ρώμη, στη Via Condotti.

Το μοτίβο είναι μια συμπαγής πρόσοψη χωρίς ανοίγματα που δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό αρ ντεκό σχέδιο, αποκορύφωμα τόσο της κληρονομιάς της Bulgari όσο και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Σαγκάης, που χρησιμοποιείται σαν γέφυρα σύνδεσης ανάμεσα σε δυο πολιτισμούς.

Ο νεφρίτης ιστορικά φημιζόταν ως ένας από τους πιο πολύτιμους λίθους της Κίνας και το αρχιτεκτονικό γραφείο χρησιμοποίησε αυτό το χρώμα για να δώσει έμφαση στο κατάστημα και στο πολύτιμο περιεχόμενό του.

Η ιδέα να χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένο γυαλί για να σχηματίσει τα περίτεχνα πάνελ δίνει μια φωτεινή πράσινη λάμψη μέσα στο σκοτάδι. Τα πεταμένα μπουκάλια έγιναν με αυτήν τη χρήση ένα είδος κοσμήματος μέσα στην πόλη, ένα υλικό που με διαφορετική χρήση αποκτά άλλη αξία.

Στο παρακάτω αρχείο φωτογραφιών θα ανακαλύψετε τη διαδικασία συλλογής των μπουκαλιών καθώς και κάποια στιγμιότυπα από την επεξεργασία τους. Μέσα από αυτή την δημιουργία, το αποτέλεσμα είναι φαντασμαγορικό, αναδεικνύει την κομψότητα που χαρακτηρίζει τον οίκο Bulgari, κάνοντας τόσο την πρόσοψη όσο και ολόκληρο το κτίριο ένα κόσμημα που μας μαγεύει!

bulgari

bulgari

bulgari

 

Σχετικές αναρτήσεις

Χειμερινές διακοπές σε δεντρόσπιτο στην Πελοπόννησο

DecorNews

Μαρία Μπακοδήμου: Το ονειρικό σπίτι της παρουσιάστριας

DecorNews

Το Atlantis στη Σαντορίνη είναι το βιβλιοπωλείο – κόσμημα του νησιού

DecorNews