Decor News
Image default
Κήπος

4 καλλωπιστικά φυτά που αντέχουν χωρίς ήλιο

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι ακόμη εδώ και ο ήλιος να βρίσκεται στο απόγειό του, εμείς όμως σήμερα θα μιλήσουμε για τα φυτά που αντέχουν χωρίς εκείνον.

Θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή στα κασπώ και τα φυτά μας και ψάχνουμε τι καινούριο μπορεί να μπει στη διακόσμησή μας, πως και που να το εντάξουμε. Σκεπτόμενοι τον εσωτερικό μας χώρο, το πρώτο που προκύπτει είναι η μειωμένη είσοδος του ήλιο.

Μπορεί να έχουμε μεγάλες μπαλκονόπορτες που να τοποθετήσουμε εκεί τα φυτά μας, μπορεί και όχι. Εξάλλου γιατί να δεσμευόμαστε στο να διακοσμήσουμε σε συγκεκριμένο σημείο τα φυτά μας και όχι όπου επιθυμούμε; 

Ας δούμε λοιπόν ποια φυτά δεν χρειάζονται τόσο τον ήλιο για να αντέξουν

Καμέλια

Η καμέλια είναι από τα φυτά που δεν προτιμούν το άμεσο ηλιακό φως αφού γενικότερα η ζέστη μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο φύλλωμά της. Για αυτό θα πρέπει να την προσέχεις ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αζαλέα

Η αζαλέα είναι άλλο ένα δημοφιλές  καλλωπιστικό φυτό που ευδοκιμεί στη σκιά και υποφέρει στη ζέστη. Για αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να την ποτίζεις κάθε 1-2 μέρες και να της έχεις εξασφαλίσει ένα δροσερό περιβάλλον.

Κυκλάμινο

Το κυκλάμινο είναι κυρίως φθινοπωρινό λουλούδι για αυτό και ευδοκιμεί στη σκιά.  Πρέπει πάντα να φροντίζεις να του παρέχεις την υγρασία που χρειάζεται και να το διατηρείς σε δροσερό σημείο.

Γαρδένια

Η γαρδένια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά καλλωπιστικά φυτά. Και αυτή προτιμάει τα ημισκιερά σημεία, μακριά από τον ισχυρό αέρα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το τακτικό πότισμά της επιβάλλεται!

Η νέα σεζόν χρειάζεται και νέα καλλωπιστικά φυτά για ανανέωση!

Σχετικές αναρτήσεις

Πως να προστατεύσουμε τα φυτά από το κρύο

DecorNews

Οι 4 καλύτερες ξαπλώστρες για τον κήπο σου

DecorNews

Οι 8 πιο συχνές ερωτήσεις για τα φυτά – Μάθε πως θα αποκτήσεις τον τέλειο κήπο!

DecorNews