Decor News
Image default
Κήπος

Οι 8 πιο συχνές ερωτήσεις για τα φυτά – Μάθε πως θα αποκτήσεις τον τέλειο κήπο!

Όλοι όσοι ασχολούνται με την κηπουρική σημαίνει πως αγαπούν τα φυτά και σίγουρα έχουν αρκετές απορίες σχετικά με την ευημερία τους. Παρακάτω θα δούμε απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που γίνονται σε έναν ειδικό από ερασιτέχνες κηπουρούς, οι οποίοι θέλουν να έχουν έναν όμορφο και περιποιημένο κήπο.

Να διευκρινίσουμε πως οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές και σίγουρα ο γεωπόνος της περιοχής σας θα σας δώσει εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση των παρακάτω προβλημάτων στον κήπο.
1. Γιατί ξεραίνονται τα φύλλα από το φυτό μου ενώ το ποτίζω συχνά;

Αν αποκλείσουμε προσβολές από ασθένειες, έντομα και μύκητες, τότε είναι πολύ πιθανό το υπερβολικό πότισμα να προκαλέσει ακριβώς αυτό το φαινόμενο.

2. Έχω κηπευτικά σε ένα μικρό μέρος του κήπου μου και το κατοικίδιο μου τα καταστρέφει. Πως θα περιορίσω την πρόσβασή του μακριά από αυτή τη μεριά του κήπου;

Μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό «φράχτη» από φυτά με αγκάθια (π.χ. πυράκανθος). Το κατοικίδιο όταν θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τα κηπευτικά σας θα δυσκολευτεί λόγω των αγκαθωτών θάμνων που τα περιβάλλουν.

3. Γιατί ενώ βάζω κοπριά στον κήπο μου πριν βάλω τα κηπευτικά, αυτά «καίγονται»;

Αυτό οφείλεται στα υψηλά ποσοστά αμμωνίας που περιέχονται στην αχώνευτη κοπριά. Αν αποφασίσουμε να προσθέσουμε αχώνευτη κοπριά στο χώμα, τότε πρέπει να γνωρίζουμε πως πρέπει να περάσει ένα κατάλληλο χρονικό διάστημα (συνήθως 5-6 μήνες) πριν σπείρουμε/ μεταφυτέψουμε τα κηπευτικά μας. Αλλιώς, προσθέτουμε χωνεμένη κοπριά κατά τη σπορά/ μεταφύτευση, η οποία δεν θα «κάψει» τα φυτά.

4. Γιατί το φυτό που είχα χρόνια και ήταν μια χαρά, τώρα που μετακόμισα ρίχνει τα φύλλα του;

Είναι πολύ πιθανό οι αλλαγές στις συνθήκες που ζούσε το φυτό να του προκάλεσαν «στρες» και να θέλει κάποιο διάστημα προσαρμογής.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

Σχετικές αναρτήσεις

Μαραμένα φυτά: Πως να τα επαναφέρεις

DecorNews

Φυτά που αγαπούν τη θάλασσα

Decor News

Λάτρεις του avocado ετοιμαστείτε: Μπορεί ν’ αναπτυχθεί στον κήπο μας

DecorNews