Decor News
Image default
Κήπος

Γλάστρες: Το νέο stylish trend του Instagram

Η αλήθεια είναι ότι στα προηγούμενα χρόνια, τα σπίτια διακοσμούνταν με βάζα και γλάστρες για λουλούδια διαρκώς. 

Δεν είναι λίγες οι ελληνικές και ξένες ταινίες που το μαρτυρούν αυτό. Τα φυτά αποτελούν από πολύ παλιά είδος διακόσμησης και μάλιστα φέρνοντας και ευεργετικές ιδιότητες στον χώρο, όπως ανακύκλωση αέρος και φρέσκο οξυγόνο. Τι γίνεται όμως με τις γλάστρες που τα φιλοξενούν;

Παλιά έβλεπες πολύ πήλινες και πλαστικές γλάστρες. Στα πατροπαράδοτα αθηναϊκά σπίτια τοποθετούνταν κοντά στα παράθυρα, στο χωλ ή στα χωρίσματα των διαδρόμων από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Πλέον η διακόσμηση έχει αλλάξει. Οι γλάστρες και τα βάζα τοποθετούνται πάνω σε τραπέζια, το σχήμα και το υλικό τους ποικίλει και το πλαστικό έχει φύγει από τη γκάμα επιλογών.

Η τερακότα είναι ένα από τα κλασικά υλικά με τα οποία φτιάχνονται πολλές γλάστρες και τώρα φαίνεται πώς κάνει δυναμικό comeback στα deco items.Είναι ένα υλικό φυσικό, σε neutral απόχρωση που αποτελεί μια safe επιλογή.

Η απόφαση για τα λουλούδια επίσης πλέον διαφέρει εν συγκρίσει με το παρελθόν. Αντίθετα με τα ψεύτικα, γυαλιστερά ή αστραφτερά τριαντάφυλλα ή τα μεγάλα και πλατύφυλλα αληθινά, οι επιλογές τώρα είναι πιο κομψές, μινιμαλιστικές και δεν πιάνουν τόσο χώρο, ούτε είναι τόσο έντονα στην διακόσμηση.

Pampas grass, η γλώσσα της πεθεράς, αληθινά σε μικρά μεγέθη ή καλοκαιρινά άνθη όλα κοσμούν τις γλάστρες και στη συνέχεια τον χώρο.

Αποτελώντας trend, τα βάζα και οι γλάστρες ανεβαίνουν διαρκώς στους διακοσμητικούς λογαριασμούς του Instagram και μας κάνουν να θέλουμε αμέσως να τα προσθέσουμε και εμείς στον χώρο μας.

 

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τα 4 καλύτερα αξεσουάρ εξωτερικού χώρου

DecorNews

Απρίλης: Ανανέωση εξωτερικών χώρων

DecorNews

Λάτρεις του avocado ετοιμαστείτε: Μπορεί ν’ αναπτυχθεί στον κήπο μας

DecorNews