Decor News
Image default
Κήπος

Μαραμένα φυτά: Πως να τα επαναφέρεις

Τα κόλπα για να επαναφέρεις τα μαραμένα φυτά σου.

Τέρμα πια η στεναχώρια για τα φυτά που μας μαραίνονται. Υπάρχει τρόπος να τα κρατήσουμε υγιή και ζωντανά, δίνοντας τέλος στα μαραμένα άνθη. Οι ειδικοί στα φυτά έχουν δημιουργικές προσεγγίσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αναζωογονήσεις αμέσως τα φυτά σου, συμπεριλαμβανομένης μιας τακτικής που πιθανώς δεν έχεις σκεφτεί να δοκιμάσεις.

Τα εργαλεία που δεν ήξερες ότι έχεις

Το σκόρδο, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των προσβολών από παράσιτα, ενώ το αλάτι είναι χρήσιμο για τη θεραπεία των κιτρινισμένων φύλλων και της έλλειψης μαγνησίου. Και η τοποθέτηση ενός σφουγγαριού στο κάτω μέρος της ζαρντινιέρας μπορεί επίσης να ελέγξει τις τυχόν σάπιες ρίζες. Αλλά αν δεν υπάρχουν σημάδια σφαλμάτων και οι ρίζες φαίνονται καλές, το φυτό σου μπορεί να αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό πρόβλημα και η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η σύνδεση μιας αξιόπιστης συσκευής που έχεις στο σπίτι.

fyta

Τι γίνεται με την αφυδάτωση;

Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση υγραντήρα για να αυξήσεις την ποσότητα υγρασίας στον αέρα.

Ο Stephen Webb, συντάκτης και ιδρυτής του Garden’s Whisper, λέει: «Αυξάνοντας τεχνητά την υγρασία γύρω από το φυτό, μπορείτε να βοηθήσετε το φυτό να ενυδατωθεί και να ανακάμψει από τις συνθήκες ξηρασίας». Τα φυτά μπορούν στη συνέχεια να προσλαμβάνουν περισσότερη υγρασία από τον αέρα, σε αντίθεση με το να την προσλαμβάνουν κυρίως από τις ρίζες τους. «Αυτό όχι μόνο βοηθά το φυτό σας να ευδοκιμήσει, αλλά θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη λόγω των λιγότερο συχνών ποτισμάτων», συνεχίζει.

Λάβε υπόψη αυτές τις προφυλάξεις όταν χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα για τα φυτά σου

Εάν είσαι έτοιμη να χρησιμοποιήσεις τον εύχρηστο υγραντήρα σου για να σώσεις τα φυτά που μαραίνονται, οι ειδικοί έχουν μερικά επιπλέον στοιχεία που πρέπει να προσέξεις. Το να διατηρείς τη συσκευή καθαρή είναι το κλειδί, καθώς και να διασφαλίσεις ότι δεν υπάρχουν κοιτάσματα ορυκτών, λέει ο Webb. Επιπλέον, όταν πρόκειται για το νερό που χρησιμοποιείς, μη γεμίζεις τον υγραντήρα μόνο από τον νεροχύτη. «Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείς απεσταγμένο νερό στον υγραντήρα για να αποφύγεις περαιτέρω καταπόνηση του φυτού με νερό της βρύσης που μπορεί να περιέχει χλώριο ή άλλες χημικές ουσίες», εξηγεί ο Webb.

fyta

«Τοποθέτησε τη συσκευή κοντά στο φυτό, αλλά όχι τόσο κοντά που να μπορεί ν’ αγγίξει κάποιο φύλλο», σημειώνει ο Webb. Επίσης, φρόντισε να χρησιμοποιείς τον υγραντήρα με φειδώ, καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και μύκητες. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση υγραντήρα για 4-5 ώρες για να αποφευχθούν αυτές οι αυξήσεις και η υπερβολική υγρασία του δωματίου. Η λειτουργία του υγραντήρα το απόγευμα και η διακοπή πριν από τη νύχτα είναι προτιμότερο, καθώς τα φυτά δεν μπορούν να απορροφήσουν τόση υγρασία τα βράδια.

Σχετικές αναρτήσεις

Δρόσισε τον κήπο σου μέσα στον καύσωνα

DecorNews

Πως να σώσεις την Αλόη σου αν έχει καφέ φύλλωμα

DecorNews

4 καλλωπιστικά φυτά που αντέχουν χωρίς ήλιο

DecorNews