Decor News
Image default
Τάσεις

Ξύλινα πάνελ: Η προσθήκη που έλειπε στη διακόσμηση

Τα ξύλινα πάνελ είναι μια επένδυση στη διακόσμηση που θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω, χαρίζοντας ζεστασιά σε όποιον χώρο και αν τοποθετηθούν.

Από τον ”γυμνό” τοίχο, μέχρι την τοποθέτηση ξύλινων πάνελ, μια απόφαση δρόμος. Τα ξύλινα πάνελ είναι μια επικερδής επένδυση, η οποία ντύνει κάθε δωμάτιο και προσδίδει απλόχερα στυλ.

panel

Η ξύλινη επένδυση μπορεί να έκανε αισθητή την εμφάνισή της στη δεκαετία του 1960 και του 1970 όμως κατέστη μετέπειτα διαχρονική στο design και στη δημιουργία κάθε κατασκευής. Κι ενώ η επιλογή του ξύλου τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί μόνο στο πάτωμα και τα έπιπλα ενός σπιτιού, η ανάγκη για μια αίσθηση φιλοξενίας και ζεστασίας, έχει κάνει πολλούς διοκτήτες κατοικιών να αναζητήσουν διαφορετικές λύσεις για τους τοίχους τους, εκτός από ένα απλό χρώμα ή μια ταπετσαρία.

ξύλινο πάνελ

H αναβίωση του στυλ της δεκαετίας του 1970 και η ταχεία άνοδος του βιοφιλικού σχεδιασμού δεν αποτελεί έκπληξη καθώς οι ξύλινες επενδύσεις επιστρέφουν με πολύ διαφορετικό αλλά τόσο υπέροχο τρόπο. Αλλά αν οι λέξεις «ξύλο», «τοίχος» και «επένδυση» σου προκαλούν εφιάλτες, μην ανησυχείς, τα σημερινά ξύλινα πάνελ είναι πιο ζεστά, φωτεινότερα και πιο επιλεκτικά τοποθετημένα από τα παλιά.

Μπορούν να τοποθετηθούν ιδανικά σε επαγγελματικούς χώρους, κάνοντάς τους αμέσως φιλόξενους και ήρεμους. Επίσης, είναι μια εξαιρετική επιλογή για σαλονοτραπεζαρία, ή ακόμη και μπάνιο, δημιουργώντας μια γωνιά περιποίησης.

ksylina panel

Υπάρχουν άπειρες επιλογές όσον αφορά τον τύπο ξύλου, το πλάτος των πάνελ και τον προσανατολισμό του αλλά αυτή η ρετρό ανανέωση ευνοεί τους φυσικούς τόνους και τις φυσικές γραμμές του ξύλου σε σχέση με τα ρουστίκ ξύλα και τα φωτεινά λευκά που είναι δημοφιλείς επιλογές σε μοντέρνα rustic σπίτια. Οι τοίχοι και οι πινελιές με πάνελ από πηχάκια είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή αυτή τη φορά. Στενές, χοντρές λωρίδες ξύλου τοποθετημένες κάθετα και σε απόσταση μεταξύ τους, δημιουργούν ένα γραφικό μοτίβο με πολλές διαστάσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Pampas Grass: Το απόλυτο Pinterest trend του 2021

Decor News

Οι τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού το 2021

DecorNews

Κάνε το σπίτι σου..Studio με 5 αλλαγές

Decor News