Decor News
Image default
HOME

Ανανέωσε την εσωτερική σκάλα με 4 βήματα

Αποτελώντας τη ”σπονδυλική στήλη” ενός σπιτιού, η εσωτερική σκάλα είναι ένα από τα σημεία του χώρου που τραβούν την προσοχή αμέσως, μια και οδηγούν και σε άλλους ορόφους.

Στο μυαλό μας, η διακόσμηση και η περιβολή της ίσως να είναι κάτι σταθερό για πάντα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να την ανανεώσουμε, να την μεταμορφώσουμε δίνοντάς της νέο στυλ ή νέα πνοή. Άλλωστε η εσωτερική σκάλα είναι το μεταβατικό στάδιο από τον έναν όροφο στον άλλο και αξίζει περπατώντας τη να μας κεντρίζει την προσοχή, αποτελώντας ένα μη βαρετό πέρασμα.

Τα 4 βήματα
  1. Βάψε τη σκάλα σου. Ο πιο άμεσος τρόπος ανανέωσης. Χρησιμοποίσε πρώτα ένα καθαριστικό ή απολιπαντικό και στη συνέχεια, γέμισε τυχόν ρωγμές που μπορεί να υπάρχουν στο ξύλο, με υλικό καλής ποιότητας και τελείωσε με άμμο.

skales_xrwmata

  1. Στρώσε χαλί ή runner σκάλας. Το χαλί δημιουργεί ένα θερμό καλωσόρισμα καθώς αποτελεί και ένα ισχυρό οπτικό αντίκτυπο για τα σπίτια όπου οι σκάλες είναι ορατές από την πόρτα εισόδου. Επίλεξε ένα χαλί το οποίο θα είναι 80% μάλλινο και 20% νάιλον. Η σύνθεση αυτή είναι ανθεκτική στους λεκέδες. Βεβαιωθείτε ότι έχει καλό υπόστρωμα, ώστε να υπάρχει αντοχή στη φθορά.
  2. Τοποθέτησε μικρά φυτά εσωτερικού χώρου, στις εσοχές της σκάλας. Χωρίς να επηρεάζουν την πορεία, μικρά, ανθεκτικά φυτά, μπορού να τοποθετηθούν σε μερικά από τα σκαλιά και ν’ αλλάξουν αμέσως την όψη της, κάνοντά τη φυσική και μινιμαλιστική.

  1. Αντικατέστησε την κουπαστή ή τα πόμολα τις δυο πιο εμφανείς λεπτομέρειες μετά από την ίδια τη σκάλα. Η αντικατάστασή τους αφενός δεν απαιτεί μεγάλο ποσό, αφετέρου αλλάζει κατά πολύ την αισθητική της σκάλας. Για μια σύγχρονη εκδοχή διακόσμησής της, χρησιμοποιήστε μεταλλική κουπαστή ή πόμολα.

Η ανανέωση δεν έχει κανόνες. Έχει σταθερά βήματα και σύγχρονη οπτική στο αποτέλεσμα!

Σχετικές αναρτήσεις

Πως να δημιουργήσεις ένα ‘’ήρεμο’’ σπίτι

DecorNews

Πως να κάνεις έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος

DecorNews

Αυτό είναι το δωμάτιο που πρέπει να οργανώνεις πρώτο βάσει ειδικών

DecorNews