Decor News
Image default
Τάσεις

Κάνε το σπίτι σου..Studio με 5 αλλαγές

Ήρθε η ώρα να νοικιάσεις έναν χώρο για να μείνεις μόνος σου ή φαντάζεσαι το σπίτι που ήδη ζεις να μετατρέπεται σε ένα όμορφο και minimal studio.

To studio είναι ένας ενιαίος χώρος με όλα τα δωμάτια του σπίτιου αυτά τα ενιαία τετραγωνικά. Έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του. Ναι μεν, θα έχεις λιγότερο καθάρισμα και φθηνότερους λογαριασμούς, αλλά τα λίγα τετραγωνικά σε περιορίζουν, γιατί πρέπει να τα χωρέσεις όλα σε έναν μικρό χώρο.

Συνήθως στα studio μένουν άτομα που έχουν και τον εργασιακό τους χώρο εκεί και αυτό τους εξυπηρετεί ή ζουν νεότερα ηλικιακά άτομα, μιάς και τους αρέσει πολύ η αισθητική του χώρου αυτού. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην διακόσμηση, ώστε να γίνει ένα πρακτικό και οργανωμένο διαμέρισμα.

Παρακάτω θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές για να καταφέρεις να διακοσμήσεις το studio που μόλις νοίκιασες ή ακόμα και έναν χώρο του σπιτιού σου που θες να τον μετατρέψεις σε έναν τέτοιον χώρο. 

1. Βάλε μια κουρτίνα για διαχωριστικό

Αν θέλεις να διαχωρίσεις το υπνοδωμάτιο απο το σαλόνι η κουρτίνα είναι ένας ιδανικός τρόπος. Διάλεξε μια κουρτίνα, που ταιριάζει χρωματικά με το studio σου  και κρεμασε την από το ταβάνι. 

2. Φινλανδικά ντουλάπια στην κουζίνα

Στην Φινλανδία και μόνο έχουν ένα ειδικό ντουλάπι πάνω απο τον νεροχύτη που τα τοποθετούν εκεί μέχρι να στεγνώσουν και έτσι γλιτώνουν το σκούπισμα. 

4.Αγόρασε ένα κρεβάτι τοίχου

Το κρεβάτι τοίχου συστήνεται για μικρά σπίτια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό αφού είναι πολύ λειτουργικό και εξοικονομεί χώρο.

5.Χρησιμοποίησε και τα έπιπλα ως διαχωριστικά 

Μπορείς να διαχωρίσεις τους χώρους του σπιτιού και με έπιπλα. Χρησιμοποίησε, παραδείγματος χάρη, μία βιβλιοθήκη χωρίς πίσω μέρος.  

5. Βάλε πολλά ράφια σε έναν τοίχο 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των μικρών χώρων είναι η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου. Μια έξυπνη λύση είναι να τοποθετήσεις ράφια χωρίς ιδιαίτερη σειρά στο ύψος και στο μήκος, για να δώσεις μια άποψη στο studio σου. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Medina (@grillodesigns)

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σύγχρονη Μεσαιωνική Διακόσμηση: Εμπρός, πίσω!

DecorNews

Σύνθεση τοίχου από καμβάδες: Όλα τα μυστικά!

DecorNews

Τα φωτάκια στον χώρο. Cozy ή υπερβολή;

DecorNews