Decor News
Image default
NEWS

Η Εβραϊκή Συναγωγή γίνεται δαντελένιο κτίριο

Η Εβραϊκή Συναγωγή που χτίστηκε το 1874 και βρίσκεται στο Cheetham Hill του Μάντσεστερ ανακαινίστηκε και έγινε ένα φαντασμαγορικό μουσείο.

Η γεωμετρία του είναι ασύμετρη και το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τα παλιά μοτίβα στην Εβραϊκή Συναγωγή. Το βρετανικό στούντιο Citizens Design Bureau έχει ανακαινίσει και επεκτείνει μια συναγωγή με ένα σχέδιο αληθινά δαντελένιο προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μουσείο που θα αφηγείται τις ιστορίες των Εβραίων του Μάντζεστερ.

Ιδρυτής της εβραϊκής κοινότητας του Μάντζεστερ ήταν ο Jacob Nathan, ο οποίος ενοικίασε μια αποθήκη ως τόπο λατρείας το 1780 και έφερε 15 οικογένειες στην πόλη από το Λίβερπουλ για να δημιουργήσει τον πυρήνα αυτού που θα γινόταν μια μεγάλη, ακμάζουσα και διαφορετική ομάδα.

Κάποτε υπήρχαν τουλάχιστον επτά συναγωγές στους δρόμους του Cheetham Hill, του κέντρου της κλωστοϋφαντουργίας του Μάντσεστερ, όπου πολλοί Εβραίοι μετανάστες βρήκαν δουλειά. Οι περισσότερες συναγωγές έκλεισαν καθώς οι Εβραίοι μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές.

Η συναγωγή που θα ανοίξει στις 2 Ιουλίου είναι επίσης το σκηνικό για την παγκόσμια πρεμιέρα μιας εγκατάστασης από τη βραβευμένη με Τέρνερ εικαστικό, Λόρ Προυβόστ, με την ονομασία The Long Waited, Weighted, Gathering, που αναπλάθει τις φωνές και τις ιστορίες των γυναικών που κάποτε συγκεντρώθηκαν στη γυναικεία πτέρυγα της συναγωγής.

Τώρα είναι ένα σύγχρονο, ζωντανό μουσείο του 21ου αιώνα που συγκεντρώνει πολλά από τα ζητήματα που βρίσκονται στο δημόσιο διάλογο σήμερα: ταυτότητα, μεταναστεύσεις και πώς οι κοινότητες μπορούν να ενώνονται.

Ένα αρχείο βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ένας χώρος στοών καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο. Οι νέοι χώροι είναι φιλόξενοι για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία και ζωντανεύει την κοινότητα με την προσέλευση του κόσμου με τη νέα μεγάλη του είσοδο που θέλει να δείξει ότι είναι προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από θρησκεία. Ένα καφενείο και ένα κατάστημα υπάρχουν δίπλα στην είσοδο στο μπροστινό μέρος της επέκτασης για να προσελκύσουν επισκέπτες.

Στο πίσω μέρος του χώρου, το μουσείο είναι εξοπλισμένο με έναν χώρο εκμάθησης που περιλαμβάνει επίσης κουζίνα και οι επισκέπτες θα μπορούν να ψήνουν και να τρώνε μαζί για να μάθουν για την εβραϊκή ιστορία μέσω του φαγητού.

Οι φωτογραφίες του με την επιβλητική παρουσία του μας εντυπωσιάζουν.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Σκανδιναβικό στυλ σε διαμέρισμα στον Υμηττό

DecorNews

Τι είναι το κρεόζωτο και γιατί είναι επικίνδυνο;

DecorNews

Πώς είναι το ανθρώπινο χωριό στη σελήνη;

DecorNews