Decor News
Image default
Χρώμα

Λευκό: Το χρώμα – ουδέτερος καμβάς στη διακόσμηση

Λευκό. Η κυριαρχία του δε σταματά και δεν περιορίζεται. Αποτελεί καμβά σε ένα σπίτι ή επαγγελματικό χώρο και αυτό γιατί μπορείς να παίξεις μαζί του, προσθέτοντας πινελιές και διαμορφώνοντας άνετα τη διακόσμηση.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι δεν είναι χρώμα, αλλά το αποτέλεσμα που προκύπτει είτε με την ρίψη φωτός σε ένα σημείο, είτε με την πρόσμιξη όλων των χρωμάτων μαζί. Όπως και να το δούμε, το λευκό λειτουργεί άριστα στη διακόσμηση ενός χώρου γιατί:

Είναι καμβάς ελευθερίας κινήσεων

Ως ουδέτερο ”χρώμα”, δεν προσδίδει ούτε ένταση, ούτε χαλαρότητα, όποτε και δεν περιορίζει. Συνδυάζεται άψογα με πολλά και διαφορετικά χρώματα, ενώ ιδανικό αποτέλεσμα φέρνει με διχρωμία ή πολύχρωμες πινελιές. Αναλόγως το στυλ του χώρου, το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο φέρνουν ζωηράδα, ενώ το μεντί, το απαλό μωβ ή το γκρι φέρνουν χαλάρωση.

Ξεκουράζει το μάτι.

Φαντάσου ένα σπίτι ή επαγγελματικό χώρο που έχει μόνο χρώματα, χωρίς να υπάρχει το λευκό. Οπτικό μπέρδεμα. Εκεί είναι που επεμβαίνει η δύναμη του λευκού και διαχωρίζει το ”φλύαρο” από το ”μετρημένο”. Αυτό μπορεί να είναι ένας τοίχος ή ένα έπιπλο, γενικά κάτι μεγάλο, όπου θα επιφέρει την ισορροπία.

Φέρνει τα ”κατάλληλα” αντικείμενα

Το κατάλληλο εν προκειμένω είναι υποκειμενικό, όμως, όπως και να το δούμε η επιλογή λευκών αντικειμένων βοηθά στην τελειοποίηση μιας διακόσμησης. Μαξιλάρια καναπέ, σκαμπό, ριχτάρια, τραπέζι σαλονιού, καναπέδες, διακοσμητικά, είδη υγιεινής και σεντόνια, όλα φέρνουν την αίσθηση της απλότητας στο χώρο, της καθαριότητας και της αρμονίας, συντονίζοντας την ενέργεια.

Τελειοποιεί

Με τον σωστό φωτισμό και τα συμπληρωματικά διακοσμητικά στοιχεία, μετατρέπεται από ”νοσοκομειακό” χρώμα σε ζεστό μινιμαλιστικό που αναδεικνύει στο έπακρο τη διακόσμηση σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. ”Ντύστε” τον χώρο σας με το λευκό και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Τα χρώματα της άνοιξης στον χώρο σου

DecorNews

Το μαύρο στην διακόσμηση; Δες με ποια χρώματα θα το συνδυάσεις 

Decor News

6 ξεχωριστά χρώματα για να βάψετε το υπνοδωμάτιο σας

DecorNews