Decor News
Image default
Επαγγελματικός χώρος

Cloffice: Η τάση για γραφείο στο σπιτι που ήρθε για να μείνει!

Τί είναι το Cloffice;

Βασικά, είναι μια ντουλάπα (Closet) που έχει μετατραπεί σε γραφείο (office). Ο συνδυασμός των δύο λέξεων δημιουργεί αυτόν τον διασκεδαστικό νέο όρο που όλοι αναζητούν τελευταία στο διαδύκτιο.

 

 

Ποιος χρειάζεται ένα Cloffice;

Η ανάγκη για Cloffice δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που εργάζονται από το σπίτι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σταθμός εργασίας, ως σημείο πρόσβασης σε σημαντικά έγγραφα, βιβλιάρια και λογαριασμούς ή ως η τέλεια γωνιά του οικογενειακού υπολογιστή.

 

 

Εάν έχετε μια εσοχή ή ένα εφεδρικό ντουλάπι στο σπίτι σας που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά συλλογή σκουπιδιών ή μια ντουλάπα κενή με σκόρπια πραγματα όπως γραφική ύλη και κάπου πεταμένο τον υπολογιστή σας… κάντε Cloffice!

 

 

 

Σύμφωνα με την αναφορά τάσεων Pinterest του 2021, οι αναζητήσεις για “ιδέες Cloffice” στην πλατφόρμα έχουν διπλασιαστεί σε όγκο τον τελευταίο χρόνο καθώς οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να μεγιστοποιήσουν τον διαθέσιμο χώρο τους. Το Cloffice είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μικρότερα σπίτια και διαμερίσματα όπου τα τετραγωνικά είναι λίγα και δεν χρειάζεται ένα ολόκληρο δωμάτιο για να λειτουργήσει.

 

 

 

 

Μπορείτε να έχετε ένα χώρο που μπορεί να κλείνει εντελώς από το υπόλοιπο της ζωής σας. Στο τέλος της ημέρας, ακόμα κι αν εργάζεστε στο σπίτι, απλώς κλείστε τις πόρτες της ντουλάπας ή τις κουρτίνες για να αποκρύψετε το σταθμό εργασίας σας και έτσι να διαχωρίσετε την επαγγελματική σας ζωή από την προσωπική.

Η μετατροπή μιας μεγάλης ντουλάπας σε ένα μικρό γραφείο δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Με λίγη σχεδίαση και δουλειά, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που να είναι ήρεμος και παραγωγικός. Η βασική εγκατάσταση απαιτεί μία επιφάνεια εργασίας, χώρους αποθήκευσης και μια καρέκλα.

 

 

 

 

Επιφάνεια εργασίας Cloffice

Ένα πρακτικό Cloffice ξεκινά με μία επιφάνεια εργασίας από κόντρα πλακέ ή MDF, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τον υπολογιστή σας και να απλώσετε τα έγγραφά σας. Λάβετε υπόψην σας ότι μία μέση επιφάνεια εργασίας κυμαίνεται από 50 εκ. -120 εκ. με βάθος 40 εκ.- 58 εκ. για να μπορεί να χωράει σε ντουλάπα και τοποθετείται συνήθως σε ύψος 59 εκ.- 75 εκ. από το πάτωμα.

 

 

Το σωστό κάθισμα

Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κάθισμα. Μια περιστρεφόμενη καρέκλα, μπορεί εύκολα να μετακινηθεί από την ντουλάπα  στην θέση της, όταν τελειώσει η εργάσιμη ημέρα. Εάν επιθυμείτε να το κλείνετε μέσα στην ντουλάπα, επιλέξτε ένα κάθισμα που να ταιριάζει πλήρως στο ντουλάπι όταν δεν χρησιμοποιείται. Εάν ο χώρος είναι πραγματικά στενός, σκεφτείτε ένα σκαμπό με πλάτη ή χωρίς, όπου να μπορεί να χωράει κάτω από το γραφείο. Υπάρχουν και σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο. Σκεφτείτε το!

 

 

 

Φωτισμός Cloffice

Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος για έναν παραγωγικό χώρο εργασίας, οπότε σκεφτείτε να εγκαταστήσετε έξυπνα φωτιστικά για να φωτίσετε μια μικρή ντουλάπα. Τοποθετείστε ταινία led στην οροφή ή στην κάτω πλευρά των ραφιών πάνω από το γραφείο ή επιλέξτε μία επιτραπέζια λάμπα ή ακόμα και επιτοίχιες απλίκες. Για μια πολυτελή και τολμηρή πινελιά, κρεμάστε έναν περίτεχνο πολυέλαιο ή ένα κρεμαστό φωτιστικό.

 

 

 

 

Λύσεις αποθήκευσης Cloffice

Ενσωματώστε διαφορετικούς τύπους αποθηκευτικού χώρου στο γραφείο σας για να οργανώσετε τα χαρτιά, τα είδη γραφείου και ότι άλλο χρειάζεστε. Τοποθετήστε ένα σετ ραφιών πάνω από την επιφάνεια του γραφείου και αποθηκεύστε τα αντικείμενα σε κουτιά ή καλάθια. Χρησιμοποιήστε διοργανωτές επιφάνειας εργασίας για να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα εργαλεία γραφής πάνω στην επιφάνεια του γραφείου. Και τοποθετήστε μια συρταριέρα από κάτω για εύκολη πρόσβαση στα υπόλοιπα αντικείμενα και χαρτιά.

 

 

Ιδέες διακόσμησης Cloffice

Το cloffice σας πρέπει να είναι ένας χώρος τον οποίο απολαμβάνετε! Οπότε διακοσμήστε τον με χρώματα, μοτίβα και αξεσουάρ που σας αρέσουν!

Βάψτε το εσωτερικό της ντουλάπας σε ένα αγαπημένο σας χρώμα ή καλύψτε τα εσωτερικά πορτάκια με μια ιδαίτερη ταπετσαρία.

Προσθέστε αντικείμενα τέχνης ή φωτογραφίες και άλλες διακοσμητικές πινελιές όπως βάζα και συλλεκτικά αντικείμενα για να αναδείξετε την προσωπικότητά σας και έτοιμο το Cloffice σας!

Σχετικές αναρτήσεις

Aikor Productions: Γιάννης Αϊβάζης και Μαρία Κορινθίου στον νέο επαγγελματικό τους χώρο

DecorNews

Tropicana Hotel: Όταν μιλάμε για πολυτέλεια στη Μύκονο

DecorNews

Chasalevris Customized Furniture: Η επιτομή στις προσωποποιημένες κατασκευές επίπλου

DecorNews